Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen 'verwacht geen wonderen' ondanks sterke kwalificatie

Max Verstappen mag na een sterke kwalificatie de Grand Prix van Mexico aanvangen vanaf de tweede plaats. Toch is de Nederlander weinig hoopvol voor de race en verwacht hij dat het verschil met de concurrentie nog te groot zal zijn.

Verstappen Sainz Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het weekend in Mexico is er voorlopig een van ups en downs voor Max Verstappen. De Nederlander kende een dramatische vrijdag, had moeite tijdens de derde vrije training, maar stond er in de kwalificatie toch ineens weer bij. 

Toch heeft die slechte vrijdag zijn sporen achtergelaten volgens Verstappen, want op de persconferentie na de kwalificatie, waar ook RacingNews365 aanwezig was, verklaart hij dat hij weinig verwacht van de race: "Gisteren (vrijdag red.) reed ik ongeveer vier ronden, twee ronden met minder brandstof en twee ronden met veel brandstof. Dus het was eigenlijk een dag die je weg kunt gooien, geen informatie."

"Dus ja, voor mij was FP3 heel cruciaal. Ik probeerde zoveel mogelijk ronden te rijden en ja, we lagen achter. Ik bedoel, de auto voelde niet geweldig en alles was gewoon erg moeilijk. Dus ik wist dat het een lastige kwalificatie zou worden, maar we hebben nog wat laatste aanpassingen gedaan. Alles begon beter aan te voelen, maar om op de eerste rij te staan, is een ongelooflijk resultaat voor ons", aldus de regerend wereldkampioen.

Op de vraag of er onzekerheid is bij Red Bull, antwoordt Verstappen eerlijk: "Ja, dat is het zeker. Ik verwacht geen wonderen. Ik denk dat Ferrari in Austin echt heel snel was. Natuurlijk was McLaren die week misschien niet zo sterk, maar in de race waren ze volgens mij nog steeds competitief. Dus van mijn kant, ja, ik weet het niet. Ik denk dat we daar morgen wel achter komen."

Na de persconferentie verscheen Verstappen ook nog bij de Nederlandse media, waaronder RacingNews365. Wanneer hij de vraag krijgt hoe hij de racesnelheid inschat, haalt Verstappen zijn schouders op: "Geen idee. Normaal heb je daar natuurlijk de vrijdag voor en dat hebben wij natuurlijk niet kunnen doen. Vanmorgen (VT3 red.) was de baan ook heel erg vies en rommelig. Het is lastig."

"Kijk, als je naar de laatste paar wedstrijden kijkt, kan ik niet zeggen dat het opeens heel goed zal gaan. Maar ik probeer er natuurlijk wel altijd het maximale uit te halen. Ik denk in de long runs dat McLaren wel echt heel sterk was. Eigenlijk ook in de kwalificatie. Als je die ronde (van Norris) in Q2 zag, dacht ik wel 'dat is lastig om te verslaan', maar toen kwam Ferrari opeens ook. Maar als ik naar de long runs kijk, was McLaren echt wel het sterkste", aldus Verstappen.

Dit weekend wordt de GP van Mexico verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Mexico, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen kondigt nieuwe gridstraf aan