Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen vestigt hoop op nieuwe Red Bull-updates

Max Verstappen moest het met de vierde plaats doen in de kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. Oké, er was veel schade aan de vloer, maar de concurrentie komt zeker dichterbij. Verstappen kijkt uit naar de nieuwe Red Bull-updates voor Hongarije en hoopt zo weer een stap te zetten.

Verstappen Qualifying Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen won zeven van de elf races in 2024, maar moet ook lijdzaam toezien hoe de concurrentie rap het gat met Red Bull aan het dichten is. Vooral McLaren en Mercedes hebben grote stappen gezet en kunnen Verstappen steeds vaker uitdagen. In de kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië moest Verstappen het met de vierde plaats doen, mede door schade aan zijn gloednieuwe vloer. Maar werkt de geüpdatete vloer wel zoals gehoopt?

"We zien de winst", vertelt Verstappen tegenover onder meer RacingNews365. "Dit weekend kon goed of slecht uitpakken, want we proberen wat dingetjes met de auto. Uiteraard hielp het weer in de kwalificatie ook niet mee. Als ik geen vloerschade had opgelopen, kon ik zeker wel voor poleposition vechten. Dat is positief."

Verstappen vindt het logischerwijs wel belangrijk dat Red Bull nieuwe updates blijft brengen. Technisch directeur Pierre Waché kondigde al aan dat er een grote update zou volgen in Hongarije, de volgende race. "We moeten blijven pushen en nieuwe onderdelen meenemen. Ik weet dat het gaat gebeuren en hopelijk zijn ze beter dan updates van andere teams."

Meer tijd

Toch dichtte de concurrentie redelijk snel het gat. Komt dat ook door de reglementen? "Het helpt altijd als je meer tijd hebt, maar zo zijn nu eenmaal de regels. Het doel is om het snelste team af te remmen en het is fijn als je dan kan achtervolgen. Natuurlijk ben je, als je leidt, niet blij wanneer de rest je gedurende het seizoen inhaalt, maar het zijn de regels. Alle teams zijn het eens geworden en moeten ermee dealen."

"Ik heb er vertrouwen in dat iedereen in de fabriek keihard werkt om performance te vinden", vervolgt Verstappen zijn verhaal. "Er leven echter veel slimme mensen op deze wereld en andere teams doen nu eenmaal hetzelfde."

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'