Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen vestigt hoop op probleemloze GP Spanje: "Echt werk aan de winkel"

Max Verstappen en Red Bull Racing hadden het de afgelopen races ontzettend lastig, maar de drievoudig wereldkampioen hoopt dat de Grand Prix van Spanje weer zal zorgen voor een ommekeer.

Verstappen Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen en Red Bull Racing vormden de afgelopen jaren een gouden duo. Zowel in 2022 als in 2023 slaagden de beide partijen er, zonder al te veel moeilijkheden, in om de rijders- en constructeurstitel binnen te slepen. Toch maakt de concurrentie dit seizoen de formatie uit Milton Keynes het een stuk lastiger, want Ferrari en McLaren hebben het gat aardig weten te dichten. Daar komen dan ook de welbekende kerbstone-problemen nog bij... 

Verstappen won als vanouds in China, maar in Miami moest hij zijn meerdere erkennen in Lando Norris. De Nederlander slaagde er in Imola nipt in om de McLaren-coureur te verslaan, maar de overwinning in Monaco ging uiteindelijk naar thuisheld Charles Leclerc. Verstappen schreef de knotsgekke race in Canada wel op zijn naam, maar daar ging een spannende strijd aan vooraf. Echt makkelijk heeft Red Bull het dus niet dit seizoen, maar de Oostenrijkse renstal hoopt dat de Grand Prix van Spanje zonder al te veel moeilijkheden zal verlopen.

Verstappen hoopt dan ook dat Red Bull in Spanje een rustiger weekend tegemoet gaat. Hij vertelt tegenover onder meer RacingNews365: "Daar hoop ik eigenlijk wel op, ja. De laatste paar races weren best wel lastig, maar daar bleef het niet bij. Er ontstonden ook echt veel problemen gaandeweg het weekend, dus we hopen echt op een Spaans Grand Prix-weekend zonder al te veel problemen."

"Het is natuurlijk wel zo dat we dat probleem met de kerbstones echt niet onder controle hebben, dus dat maakt het wel heel lastig. Hetzelfde geldt voor de problemen met de hobbels. Er is dus echt werk aan de winkel in de hoop dat we de auto in dat opzicht ook kunnen verbeteren. We hopen ook echt wel dat we een grote marge kunnen pakken als we dat probleem onder controle krijgen."

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'