Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen vindt vertrek Newey niet onoverkomelijk voor Red Bull

Max Verstappen heeft voor het eerst op het aanstaande Red Bull-vertrek van Adrian Newey gereageerd. De Nederlander vindt het jammer, maar benadrukt dat er nog steeds genoeg goede mensen bij het team werken.

Verstappen Miami Thursday
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was groot nieuws: Adrian Newey vertrekt begin 2025 bij Red Bull. Het is een aderlating voor het team, zeker omdat de legendarische ontwerper Red Bull naar vele successen leidde. Max Verstappen gaf eerder dit seizoen, voor het nieuws naar buiten kwam, al aan dat hij het team zoveel mogelijk bij elkaar wilde houden. De regerend wereldkampioen baalt dan ook, al stelt hij wel dat er niet veel gaat veranderen.

"Van dag tot dag gaat er niets veranderen", vertelt Verstappen tegenover onder meer RacingNews365. "Adrian is ontzettend belangrijk geweest, maar uiteindelijk werden de rollen een beetje door elkaar gehusseld. Dat is prima. Je evolueert als team en als persoon. Ik had liever gehad dat hij was gebleven, maar we hebben geweldige kwaliteiten in het technische team. Ze weten precies wat ze moeten doen. Dat hebben ze de afgelopen jaren laten zien. Ik voel in het team dat we verdrietig zijn dat hij vertrekt, maar ook dat we op onze kwaliteiten vertrouwen."

Maar de Nederlander gaf wel aan dat hij het liefst in een vredige omgeving werkt en dat de belangrijke kopstukken moesten blijven. Verandert dat nu Newey weggaat? "Momenteel niet. Er worden veel dingen bedacht in de pers, want ze weten niet hoe de rollen verdeeld waren in het team. Ik kan niet ontkennen dat ik hem liever had zien blijven, vooral vanwege zijn persoonlijkheid en kennis. Dat kan hij potentieel meebrengen naar een ander team, als hij ergens zou willen toetreden. Bovendien vertrouw ik op de mensen die we hebben. Ze zijn extreem goed in wat ze doen."

Verstappen heeft geen poging gewaagd om Newey over te halen. "Ik hoef helemaal niemand over te halen, want als ze willen vertrekken, gaan ze weg. Dat heb ik ook naar hem gestuurd. We praten wel, het is niet zo dat je ineens niet meer met elkaar spreekt. Maar als je denkt dat het het beste besluit is voor jezelf en je familie, of als je een nieuwe uitdaging zoekt, dan moet je dat doen. Iedereen denkt voor zichzelf. Ik weet dat, ik ben niet gek. Het is prima."

De 26-jarige coureur is tot slot stellig over zijn eigen toekomst. "Mijn toekomst is nog steeds hetzelfde."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"