Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen voert druk op Red Bull op: "Moeten het nu laten zien"

De reglementen zijn dit jaar amper veranderd en dat biedt teams de kans om dichterbij Mercedes te komen. Daarom staat de druk vol op de ketel bij Max Verstappen en Red Bull.

Verstappen RB16B filmdag
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Omdat de grote reglementswijzigingen een jaar zijn doorgeschoven naar 2022, krijgen F1-teams een jaar extra om dichter bij Mercedes te komen. Zo ziet Max Verstappen het in gesprek met geselecteerde media waaronder RacingNews365.

"Hoe langer je de reglementen hetzelfde laat, hoe dichter de teams bij elkaar komen. Als je nu weer een nieuw reglement uitschrijft dan zie je het eerste jaar weer grote verschillen en dat verwacht ik ook volgend jaar. Ook al limiteer je het budget, de knappe koppen bedenken het altijd net weer wat beter dan de minderen. En dan duurt het weer even voor de andere teams dichterbij komen."

Verstappen begint nu aan zijn zevende jaar in de Formule 1 en mag inmiddels als veteraan beschouwd worden. Tot nu toe kon hij echter nog niet meestrijden om de wereldtitel en het geduld van de Nederlander is niet oneindig. "Dat weet iedereen en dat wil ik zelf natuurlijk ook (winnen, red.). Ik wil altijd presteren en Red Bull weet dat natuurlijk ook, zij willen ook winnen. We zitten op een lijn, maar we moeten het natuurlijk wel laten zien."

Verstappen stelde in het verleden nog tevreden te zijn zolang hij maar het maximale uit zichzelf haalde. Geldt dat ook nog voor dit jaar? "Liever niet natuurlijk, maar laten we eerst maar eens het verloop van dit seizoen afwachten."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull