Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

Verstappen: "Volgend jaar gevecht tussen Max, Leclerc en Hamilton voor titel"

Jos Verstappen is blij dat de Formule 1 de spanning aan kop terug heeft gevonden, nu Ferrari en Red Bull de dominantie van Mercedes weten te doorbreken.

Leclerc Verstappen gevecht
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen was de enige coureur die voor de zomerstop in staat was om de hegemonie van Mercedes te doorbreken, maar daarin slaagde Charles Leclerc direct na de zomerbreak op Spa en Monza. Een goede ontwikkeling zo laat Jos Verstappen weten bij Peptalk.

"Het was wel te verwachten dat Ferrari hard zou gaan. De races voor de zomerstop reden ze op een derde of vierde plek en kwamen ze echt tekort. Nu zijn er twee circuits geweest die op het lijf van de Ferrari’s geschreven waren, zeker met de hoge topsnelheid die ze hebben."

Verstappen senior vindt het mooi dat Leclerc zich ook in het gevecht voor de zeges wist te mengen. "Je bent afhankelijk van het materiaal dat je hebt. Wij kennen Charles al heel lang en hebben altijd al tegen hem gereden. Ik vind het goed voor Ferrari dat ze een jonge jongen aan hebben genomen die het goed doet."

"Ik denk dat we volgend jaar een mooie strijd gaan krijgen met Leclerc in de Ferrari, Hamilton in de Mercedes en Max in de Red Bull en dat dit is denk ik wat iedereen wil zien."

Max Verstappen speelde geen rol van betekenis in de afgelopen races, na een startcrash in België en een ongelukkige inhaalrace in Italië. Met het tempo van de RB 15 is volgens vader Jos niets mis.

"Hij kwam na de eerste ronde naar binnen, haalde nieuwe banden en een nieuwe vleugel gehaald en nadien waren zijn rondetijden net zo snel als die van de mannen die op de eerste en tweede plek lagen. Max gaf niet op en dat gaf ook wel aan dat de auto de goede kant opgaat, zeker op een circuit dat de Red Bull niet ligt."

"Ik denk dat het er voor de resterende races dit seizoen goed uitziet. De volgende race, in Singapore, kan het er wel eens heel positief voor Red Bull uitzien."

Luister nu de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365, met Tom Coronel, Jeroen van Inkel en Joe van Burik.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten