Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen voorspelt al snel een totaal andere Red Bull-bolide te zien

Max Verstappen denkt dat zijn Red Bull-bolide, die hij vorige week uitvoerig aan de tand kon voelen, al snel helemaal anders is. Al in Bahrein zal zijn wagen er compleet anders uit zien tijdens de tweede testweek, laat staan tijdens het eerste raceweekend! Max deelt zijn mening na de testdagen.

Verstappen Barcelona Test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Max Verstappen gaat vol goede moed richting de tweede testweek. Na afloop van de eerste testweek was hij namelijk dik tevreden!

"Alles werkte goed en de auto voelde goed. Ik heb gewoon veel ronden gereden. Dat was het belangrijkste voor Barcelona. Het is lastig om een cijfer te geven, maar de auto gaat goed en ik ben blij met de balans", vertelt hij voor de microfoon van onder meer RacingNews365.

Bovendien zal de Red Bull nooit meer hetzelfde zijn als in Barcelona, vertelt Max. "In Bahrein zal de auto weer anders zijn en ook bij de eerste race zullen alle auto's weer helemaal anders zijn. Ik probeer gewoon veel ronden te rijden."

Verstappen positief gestemd

De nieuwe auto's voelen anders aan en doen ook deels waar ze voor ontwikkeld zijn. Volgens Verstappen hebben ze inderdaad minder last van de vuile lucht. "Ik voel me al comfortabel in de Red Bull-bolide. Het gewicht is wat toegenomen, maar ik geniet ervan om in deze auto's te rijden."

"Ik heb achter een Haas en een Williams aan gereden. Dat voelde wel iets stabieler aan. Vorig jaar verloor je op een rare manier echt heel veel downforce. Dan breekt je auto plots uit of iets dergelijks. Het voelde iets normaler aan, maar met deze bochtensnelheden ga je echt niet opeens in iemands diffuser rijden. Als het allemaal wat stabieler blijft, dan is het sowieso al beter."

Ook merkte Verstappen dat de banden iets beter zijn en vindt hij de problemen met het zicht, waar sommige coureurs het over hebben, wel meevallen. "Daarnaast had je na een paar ronden achter iemand ook al oververhitte banden en verloor je veel grip. Dat is ook een dingetje. Deze banden zijn iets robuuster qua temperatuur, dus dat is ook positief."

"Qua zichtveld zorgen de nieuwe banden niet per se voor problemen, maar het is wel even aanpassen", aldus Verstappen, die tot slot zegt tijdens de eerste race wel te zien hoe competitief zijn Red Bull RB18 is. "Ik besteed geen aandacht aan rondetijden. Dat zien we in Bahrein wel", aldus de regerend wereldkampioen Formule 1.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull speelden verstoppertje

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid terug op de testdagen in Barcelona.

9 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull