Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen vraagt na 'cruciaal' weekend gelijk om nieuwe updates

Het weekend in Hongarije was cruciaal, zo zei Max Verstappen. Maar de grote upgrade werkte niet goed genoeg op de Hungaroring. McLaren was simpelweg sneller dan Red Bull en daar moet volgens Verstappen vlot verandering in komen. De Nederlander vraagt zelfs al gelijk om nieuwe updates.

Verstappen race Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De woorden van Max Verstappen waren duidelijk na de kwalificatie en de race op de Hungaroring: de concurrentie komt dichterbij, Red Bull blijft achter, maar uiteindelijk komt alles neer op één ding. Er moet meer performance uit de auto gehaald worden en niet zo'n beetje ook, want de Nederlander neemt geen genoegen meer met een auto die 'er nog mee door kan'.

Het team uit Milton Keynes introduceerde een upgrade in Hongarije, waarbij het weekend door Verstappen zelfs werd betiteld als cruciaal. In de race moest hij genoegen nemen met P5. Werkte die upgrade dan eigenlijk wel? Hij neemt daarbij de kwalificatie als voorbeeld. "Ze werken echt wel, maar we staan nog altijd niet op de eerste plek, toch? We hebben dus echt meer nodig, zo simpel is het. Als ik terugkijk naar mijn kwalificatie was ik echt wel tevreden met mijn rondjes, maar wat balans en dergelijke betreft zit alles echt op het randje", zo begint Verstappen zijn verhaal tegenover onder meer RacingNews365.

"Ik push zo hard als ik kan, maar zelfs dan heb ik nog weleens van die kleine momentjes, terwijl ik nu al harder push dan ik vorig jaar heb moeten doen. Maar de goede rondetijden komen er gewoon niet meer uit. Dat betekent volgens mij dat er werk aan de winkel is."

McLaren komt ondertussen in rap tempo dichterbij, dus het ontwikkelingstempo van Red Bull zal toch flink opgevoerd moeten worden. Toch benadrukt Verstappen dat dat voor het team niet als een verrassing komt. "Het gaat nu al een tijdje zo, dus dat weten we echt wel. We pushen zo hard mogelijk, maar op dit moment gaat het gewoon nog niet zoals we willen dat het gaat. We blijven echter ons beste beentje voor zetten en proberen meer performance te vinden."

Toch plaatst de Nederlander daar wel een kanttekening bij. "Ik ben me er echt wel van bewust dat het niet zo makkelijk gaat om ineens performance te vinden, middenin een seizoen waarin we alles al vooruit gepland hebben. De auto is nou eenmaal zo, maar we gaan het zien. We hebben nog aardig wat races te gaan en er kan nog een hoop gebeuren. We moeten gewoon gefocust blijven en zo hard mogelijk blijven werken om onze prestaties telkens te optimaliseren." 

Ook interessant:

De Grand Prix van Hongarije zorgde voor flinke opschudding in de Formule 1. Een woedende Max Verstappen op de boordradio, twee McLaren-coureurs die vraagtekens hadden bij de teamorders en een touché tussen Verstappen en Lewis Hamilton. Joris Mosterdijk bespreekt alle gebeurtenissen met Ruud Dimmers en speciale gast Rudy van Buren in een gloednieuwe podcast van RacingNews365!

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Dreamteam? Verstappen kiest voor De Vries als teamgenoot