Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen wacht 'heet' weekend in Britse heksenketel

Max Verstappen en Silverstone. Het is een combinatie die niet altijd even gunstig is geweest voor de Nederlander. Vorig jaar wist hij pas voor de eerste keer de Grand Prix van Groot-Brittannië op zijn naam te schrijven. Een terugblik op de negen eerdere races van de drievoudig wereldkampioen op het iconische circuit.

Verstappen Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen maakte in 2015 zijn opwachting in de Formule 1 en als vanzelfsprekend reed hij ook de Grand Prix van Groot-Brittannië. Vanaf een dertiende startplek moest hij de race aanvangen, maar heel lang kon hij niet genieten op Silverstone. Al na drie rondjes spinde hij van de baan af en zat zijn wedstrijd erop. Een jaar later, in 2016, liet hij op de natte baan gelijk zijn klasse zien en pakte Verstappen achter Lewis Hamilton zijn derde podiumplek uit zijn carrière.

Vanaf een derde startplek wist Verstappen Nico Rosberg in de natte omstandigheden in te halen, al pakte de Duitser die positie later weer terug. Rosberg had echter een straf gekregen waardoor Verstappen toch de tweede plek pakte op Silverstone. De race in 2017 verliep echter minder succesvol voor Verstappen, want vanaf een vierde startplek finishte hij uiteindelijk ook op diezelfde plek. De achterstand op Hamilton was echter ruim 50 seconden.

Tweede podiumplek

In 2018 moest Verstappen opnieuw genoegen nemen met een inmiddels traditioneel plekje achter de twee Mercedessen en Ferrari's op de grid. Een aantal rondjes voor het einde viel Verstappen echter uit met een brake by wire-probleem, waardoor hij opnieuw met nul punten huiswaarts keerde uit Groot-Brittannië. De race van een jaar later, in het jaar 2019, stond in het teken van gevechten met beide Ferrari-coureurs, Charles Leclerc en Sebastian Vettel.

Met Leclerc ging hij samen door verschillende bochten heen en dat zorgde voor een spectaculair duel. Vettel beukte achterin de Red Bull van Verstappen en dat zorgde ervoor dat beide coureurs spinden. Verstappen eindigde nog op de vijfde plek, Vettel kwam niet verder dan de zestiende plek. In 2020 pakte Verstappen zijn tweede podiumplaats op Silverstone. Hij wist Valtteri Bottas te verslaan in de Mercedes, om zo achter Hamilton de tweede plek voor zich op te eisen. Dat jaar won de Nederlander ook voor het eerst op het circuit van Silverstone. Voor lege tribunes 'vierde' de Formule 1 haar zeventigste verjaardag. Het tweede raceweekend in Silverstone werd dan ook omgedoopt tot de 70th anniversary Grand Prix. Tegen alle verwachtingen in wist Verstappen deze race op zijn naam te schrijven. Notabene op een circuit waar een week eerder nog gedomineerd werd door Hamilton en Mercedes.

Dé clash met Hamilton

2021 was ongetwijfeld de meest enerverende editie van de Grand Prix van Groot-Brittannië voor Verstappen. Hij was al aan het strijden met Hamilton om de wereldtitel en op Silverstone werd daar een nieuw, intens hoofdstuk aan toegevoegd. De twee zaten vanaf de start al op elkaars huid en haalden elkaar meerdere keren in. Maar bij het ingaan van Copse ging het helemaal mis. Verstappen en Hamilton gingen met zijn tweeën de bocht in, maar uiteindelijk bleef alleen Hamilton over op de baan.

Verstappen zat aan de buitenkant van Copse en Hamilton tikte de Nederlander aan, waardoor Verstappen zeer hard de bandenstapel in ging. Hamilton kreeg 'slechts' een tijdstraf van tien seconden, terwijl Verstappen in het ziekenhuis belandde. Verstappen vertrok met nul punten vanuit Groot-Brittannië, Hamilton pakte de volle buit met 25 punten.

Verstappen ving in 2022 de race aan vanaf P2, maar dat hield hij niet lang vol. Hij reed namelijk over debris heen en dat zorgde voor schade aan de vloer. Zelfs Mick Schumacher kwam in de Haas nog dichtbij de Nederlander. Uiteindelijk moest Verstappen het doen met een teleurstellende zevende plek op Silverstone.

In 2023 wist Verstappen dan eindelijk zijn eerste zege te pakken tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. Vanaf poleposition moest hij in het begin nog Lando Norris voor zich dulden, maar in ronde vier wist hij Norris voorbij te steken en aan de leiding te blijven. Het was dus zijn eerste overwinning tijdens de GP van Groot-Brittannië, wellicht volgt er dit weekend zege nummer twee.

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Dit weekend is Max Verstappen de favoriet voor de winst in Groot-Brittannië. Wint de Nederlander, dan betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko onthult gigantische schade aan auto Verstappen