Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

Verstappen was bloednerveus voor simrace: "Kan alleen maar verliezen"

Max Verstappen heeft zijn eerste overwinning van 2019 al een weekje in de tas. De 21-jarige Nederlander zegevierde in een simulatorrace, samen met landgenoot Rudy van Buren. Het tweetal, uitkomend voor Team Redline, bleek tijdens de virtuele acht uren van Silverstone veel te sterk voor de concurrentie.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Rudy van Buren

Ondanks de grote voorsprong waarmee Verstappen en Van Buren de online race op hun naam schreven, kneep de eerstgenoemde 'm wel even. De Red Bull-coureur gaf voorafgaande aan de Grand Prix van China, die komend weekend plaatsheeft op het Shanghai International Circuit, aan nog niet 'zo nerveus' te zijn geweest voor een race - zelfs niet voor een 'echte'.

"Rudy rijdt zo makkelijk weg bij de andere gamers, ik wist niet waar ik precies stond", laat Verstappen in China ten overstaande van de verzamelde media tijdens zijn perspraatje weten. "Ik kan natuurlijk alleen maar verliezen. Ik ben natuurlijk wel goed in de simulator, maar in een Formule 1-wagen weet ik dat ik het meer onder controle heb", analyseert de vijfvoudig Grand Prix-winnaar.

"Acht uur zonder fouten rijden, en de race winnen, geeft wel een enorme voldoening. Ten opzichte van de Formule 1 kan het me, denk ik, ook geen kwaad om te simracen. Ik rijd in andere auto's en leer veel wat betreft concentratie, want in de simulator rijd ik zomaar drie uur non-stop."

Verstappen reed in 2019 al meerdere simraces, zo kwam de Nederlander eveneens uit in de endurancewedstrijden op Bathurst en Sebring. In die eerstgenoemde wedstrijd deelde hij een wagen met McLaren-coureur Lando Norris.

RN365 Nieuwsdossier Het laatste Max Verstappen nieuws