Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen was klaar met Red Bull-verbod: "Nu is het genoeg geweest"

Met het nieuwe Formule 1-seizoen voor de deur richt Max Verstappen zich volop op de testdagen en de eerste race over twee weken. Hij kwam in de winter even bij van het drukke jaar en heeft daarbij een verbod van Red Bull aan zijn laars gelapt.

Verstappen RB20 launch
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Will Cornelius / Content Pool

Na een lang en slopend seizoen moest ook Max Verstappen even bijkomen tijdens een welverdiende vakantie. "Dat was wel even fijn. Gewoon lekker wat rustiger aan doen, niet teveel over de Formule 1 nadenken en gewoon een beetje lekker je ding doen", zo legt de Nederlander tegen onder meer RacingNews365 uit.

Verstappen koos dit jaar voor een andere vakantiebestemming. Voor het eerst sinds jaren stond hij namelijk op de lange latten. Terwijl er eerder nog vanuit Red Bull werd gezegd dat de Nederlander niet meer mocht skiën. "Ik heb vijf of zes jaar lang niet geskied. Maar ik dacht op een gegeven moment, nu vind ik het wel goed geweest", zo zegt Verstappen.

"Weet je wat het is? Als ze mij bellen en zeggen: wat ben je aan het doen en ik zeg: ik ben aan het skiën. Dan zeggen ze: dat is wel leuk. En het is Red Bull, met Oostenrijk, het is een sport en skiën is heel populair daar. Maar als ik ze dan opbel met het bericht: ik heb mijn been gebroken, dan is het natuurlijk: waarom ga je skiën? Maar aan de andere kant, je kan ook uitglijden in de douche en iets breken. Dus die kans zit er altijd in", zo vertelt de drievoudig wereldkampioen verder.

"En als je gaat skiën ga je niet als een malloot over de piste. Je moet natuurlijk wel een beetje uitkijken. Maar aan de andere kant, het kan ook heel stom gebeuren dat je valt. Je hebt het natuurlijk nooit helemaal in de hand in je leven", zo legt Verstappen uit.

En heeft Verstappen nog andere dingen gedaan dan in de vorige winters? "Eigenlijk is het skiën dat het meest is veranderd. Ik ben de laatste paar jaren meer naar warme landen geweest, maar het was ook wel weer fijn om even in de bergen in de koude en frisse lucht te zijn. Dat was fijn", zo sluit Verstappen af.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'