Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen weet hoe hij om moet gaan met Hamilton-fans: "Ik pas me niet aan"

Als beste Formule 1-coureur van het moment heeft Max Verstappen veel fans, maar tegelijkertijd zijn er ook genoeg haters. Dat bleek vorig jaar wel tijdens het titelgevecht met Lewis Hamilton. Verstappen weet echter prima hoe hij daar mee om moet gaan.

Verstappen smile
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen en Lewis Hamilton waren vorig jaar verwikkeld in een intens gevecht. De twee groepen fans waren ook niet altijd even lief naar elkaar en Max was bij vele Hamilton-fans gehaat. Als de Nederlander daar in gesprek met Channel 4 op terug kijkt, weet hij dat dat er bij hoort.

"Als jij de coureur bent die in gevecht gaat met de favoriete coureur van bepaalde fans, dan wordt het intens. Een Lewis-fan geeft niets om een coureur die als achttiende finisht, maar het wordt wat intenser als jij de directe rivaal bent."

Verstappen heeft er geen boodschap aan. Hij laat iedereen in zijn waarde, maar zal zich niet aanpassen om zo beter te liggen bij sommigen. "Dat is allemaal prima, maar ik hoef me niet aan te passen aan de fans en wat zij wel of niet leuk vinden."

"Ik ben mezelf en ik ga niet veranderen, want dan ben je nep. Als iemand me niet mag, dan is dat prima. Iedereen heeft een andere persoonlijkheid of denkt weer anders over een bepaald persoon."

Het hoort erbij

Volgens Verstappen is het niet meer dan logisch dat niet elke Formule 1-fan een grote Verstappen-fan is. Hij kan zelf namelijk ook niet met iedereen door een deur. "Ik ben hetzelfde. Ik mag sommige mensen, maar sommigen ook niet."

"Dat is het leven. Al met al moet je niet met iedereen om je heen samen door een deur te kunnen. Iedereen heeft zijn of haar eigen leven en gaat er op haar eigen manier mee om. Zo doe ik dat ook."

"Ik focus me gewoon op mijn werk. Ik hou van racen en ik hou van winnen. Daar heb je wat geluk bij nodig, met de juiste auto en de juiste mensen om je heen, maar ja..."

"Verder denk ik er niet te veel over na. Ik verplaats mezelf niet in de schoenen van een fan van een andere coureur om te zien hoe hij over mij denkt. Dat is een verspilling van energie."

Verstappen is direct

Een van de verwijten die Verstappen soms krijgt van fans van de concurrentie, is dat hij arrogant is. De Nederlander is het daar niet mee eens, al weet hij dat hij echt niet perfect is.

"Misschien zijn er misvattingen over mij of word je door sommige partijen op een bepaalde manier geportretteerd. Zij kennen me echter niet, niet persoonlijk."

"Mensen denken misschien op een bepaalde manier over me, maar dat is prima. Je krijgt niet altijd de kans om privé tijd met mij door te brengen."

"Mensen vinden mij soms wat arrogant, maar ik ben denk ik gewoon direct. Ik weet wat ik wil en zal daar alles voor doen. Dat vind ik geen arrogantie. Ik hou van de sport, van racen, daar ben ik mee opgegroeid."

"Als je je ergens helemaal voor inzet, dan ga je er vol voor. Dat heeft niets met arrogantie te maken. Ik weet dat ik niet perfect ben, niemand is dat, maar ik wil me wel blijven verbeteren", aldus Verstappen.

Ook interessant:

Mercedes kan Verstappen helpen in de titelstrijd met Leclerc

RacingNews365 doet niet aan een zomerstop, want in de nieuwste F1-podcast blikken Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk weer uitgebreid vooruit op de tweede seizoenshelft. Beluister de podcast hieronder!

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

30 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking Viaplay bevestigt verregaande maatregelen en vertrek uit meerdere landen