Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen weet niet wat te verwachten: "We zullen het zien als we er zijn"

Max Verstappen reist af WK-leider af naar Qatar, waar de Formule 1 voor het eerst neerstrijkt. Het belooft wederom een zeer bijzonder weekend te worden, waarin de messen tussen Red Bull en Mercedes nog meer geslepen gaan worden.

De titelstrijd in de Formule 1 nadert zijn ontknoping en de spanning neemt steeds verder toe. Lewis Hamilton domineerde in Brazilië en Max Verstappen en Red Bull weten dat ze uit een ander vaatje moeten tappen in Qatar. Ondertussen is ook achter de schermen een felle strijd gaan. Zo sprak Red Bull openlijk haar twijfels uit over de snelheid van de Mercedes en de legaliteit van de achtervleugel, terwijl Mercedes eist dat er opnieuw naar het incident tussen Verstappen en Hamilton in Brazilië gekeken wordt. Dit in een poging om alsnog een straf te krijgen voor de Nederlander. Verstappen staat in zijn preview voor de GP van Qatar nog kort stil bij de Braziliaanse Grand Prix, die hij als tweede eindigde. "Het was een zwaar weekend. Over het algemeen kwamen we wat snelheid tekort ten opzichte van Mercedes. Desondanks hebben we maar een paar punten verloren, wat niet zo erg is." "Natuurlijk wil ik altijd winnen, maar we hadden een goed gevecht en als tweede finishen is een goed resultaat. Er zijn nog drie races te gaan en het draait erom dat we als team alles op alles zetten om zo goed mogelijk te presteren op de baan."

Verstappen waagt zich niet aan voorspellingen

Verstappen kent het Losail International Circuit nog niet. Zo was hij in zijn leven nog slechts eenmaal te vinden in Qatar. "Ik was er eenmaal voor een prijsuitreiking, maar kijk ernaar uit om er terug te keren. Het is een nieuw circuit voor ons en de Formule 1. Ik ben dan ook erg benieuwd hoe het is om er te rijden. Hopelijk presteren we er goed. Het ziet er altijd cool uit om de MotoGP er te zien racen." De Red Bull-coureur waagt zich niet aan voorspellingen, want is het een Mercedes of een Red Bull baan? "Dat is op dit moment moeilijk te zeggen. We zullen het wel zien als we er zijn." "Ik heb al een beetje op de simulator gereden om de bochten te leren, maar het zal goed zijn om het circuit in het echt te zien. De trainingen worden zeer belangrijk om op snelheid te komen en de auto zo goed mogelijk af te stellen."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi