Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen wijst pijnpunten Red Bull aan: "Ik weet wel waar het misgaat..."

McLaren lijkt de laatste tijd over een snellere auto te beschikken dan Red Bull. Max Verstappen wijst aan waar het verschil gemaakt wordt.

Max Verstappen heeft zeven van de tien races gewonnen, maar moet er de laatste tijd hard voor werken. McLaren lijkt de snellere auto te hebben en Lando Norris legt de Nederlander het vuur aan de schenen. Verstappen legt voorafgaand aan de Grand Prix van Oostenrijk uit waar Red Bull tijd verliest.

"Ik weet wel waar het misgaat", stelt Verstappen tegenover onder meer RacingNews365. "Het is duidelijk dat we op bepaalde aspecten tekort komen. McLaren heeft naar mijn gevoel een betere balans, een sterke voorkant en kan beter de bochten aanvallen zonder dat de banden oververhitten. Ze doen het eigenlijk overal goed, zowel op stratencircuits als snellere circuits. Stratencircuits zijn wij natuurlijk wat minder goed in. Hun auto draait ook beter (in de bochten red.)."

Verstappen geeft dus toe dat er meer problemen zijn dan alleen hobbels en kerbstones. "In Monaco kwamen we natuurlijk echt tekort. Je vecht nog voor poleposition in Barcelona, maar je zag in bepaalde bochten wel trends gedurende de kwalificatie en de race. Daar komt bij dat Lando beter was qua banden. Hij kon veel meer aanvallen, terwijl ik voor mijn gevoel meer moest managen om de stint goed te laten werken."

De concurrentie is alleen wel heel snel dichterbij gekomen. Hoe komt dat toch? "Bepaalde teams zijn geswitcht qua concept en hadden wellicht een paar wedstrijden nodig om updates toe te passen. Misschien was dat ook wel zo gepland. Wij wisten natuurlijk wat we hadden en zijn daarop voort gaan borduren. Dan heb je een goed beginpunt en bij anderen duurde het langer om het concept goed werkend te krijgen. Als je op een gegeven moment de juiste richting kiest, kan het snel gaan. Wij zaten natuurlijk al in die ontwikkelingen en hebben het moeilijker om grote stappen te zetten", sluit Verstappen af.

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'