Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen wijst Red Bull-pijnpunt aan: "Dat gaat het probleem zijn"

Max Verstappen voorziet een lastige race voor Red Bull Racing op de Hungaroring. De Oostenrijkse renstal is niet langer het snelste team en Verstappen ziet de resultaten in de kwalificatie een vertekend beeld geven.

Verstappen Qualifying Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Nee, Max Verstappen was niet tevreden na de kwalificatie in Hongarije. Hij moest het doen met P3, achter de twee McLarens met Lando Norris op de eerste startplek. Hij blikt tegenover onder meer RacingNews365 terug op die kwalificatie. "Op de een of andere manier zit ik dit jaar wat meer op de limiet dan afgelopen jaar. Ik denk dat de ronde ook gewoon goed was. Het verschil is vijf honderdsten", zo begint Verstappen zijn verhaal.

"Maar ik had twee setjes banden en Lando maar één. Dus ik denk dat het gat ook nog eens een vertekend beeld geeft. Ik denk dat het meer dan vijf honderdsten is. En dat gevoel heb ik natuurlijk ook voor de zondag, dat dat het probleem gaat zijn."

Verstappen vervolgt: "Ik denk dat zij er op zich in de longrun er ook heel sterk uitzien. Dat zijn ze de laatste paar wedstrijden natuurlijk al geweest. Dus ook daar zie ik niet in dat we opeens sterker zijn." Speelt het warmere weer op de zondag in Hongarije dan nog in het voordeel van Red Bull? "We zijn de laatste paar wedstrijden, op elk circuit, of het nu snelle of langzame bochten zijn, of het warm of koud is, eigenlijk verslagen op pure snelheid", zo deelt de Nederlander zijn eerlijke mening.

Hoe gaat Verstappen dan proberen om de twee McLarens te verslaan? "Dat weet ik op dit moment niet. Maar wat kan ik doen? We gaan ons uiterste best doen en proberen een goede, stabiele balans te vinden. En als ik dat vind, dan hoop ik dat ik ze kan volgen. Mijn longrun was oké, maar niet bijzonder of fantastisch. Ik denk dat het beter is om realistisch te zijn dan hier te zitten en valse hoop te verspreiden. We zullen het zien op de zondag en het is wat het is", zo vertelt Verstappen over zijn eigen verwachtingen voor de racepace op de zondag.

'Dat maakt geen zak uit'

De upgrades hebben Verstappen en Red Bull dus in ieder geval nog niet vóór McLaren gebracht. "Je kunt zo'n pakket niet elke week brengen. Als je wereldkampioen wil worden, moet het natuurlijk wel beter gaan dat nu het geval is." Of kan Red Bull de upgrades in de komende races nog beter leren begrijpen? "We hebben dit weekend al heel veel dingen geprobeerd. En ik denk dat wat we op de auto hebben zitten, dat dat dit weekend het beste aanvoelde." 

"Natuurlijk is het op de zondag een stuk warmer, dus daar leren we natuurlijk weer wat meer van, als je een hele race met al die updates rijdt. Maar ik denk niet dat dat op pure snelheid ten opzichte van McLaren veel gaat uitmaken", zo wijst Verstappen opnieuw naar het team uit Woking als het snellere team.

Daarbij komt er nog een nadeel voor Verstappen, want McLaren vecht met twee auto's tegen de Nederlander. Maar daar wil Verstappen niks van weten. "Als je snel genoeg bent, dan maakt het allemaal geen zak uit. Als je sneller bent, haal je ze toch wel in. Dan kunnen ze wel verdedigen en allemaal gekke dingen gaan doen, maar dat maakt niks uit. Daar kan je nooit op afgeven, dat het één auto is tegen twee. Als je sneller bent, dan komt dat wel goed. Maar ik denk dat dat op dit moment ook niet het geval is", zo sluit Verstappen af.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Hongarije 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull-Mercedes Red Bull onthult Wolff-blokkade na 'deal' met Mercedes