Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen wijst vier coureurs aan die hem van derde F1-titel af kunnen houden

Max Verstappen gaat met twee wereldtitels op zak natuurlijk het nieuwe seizoen in als dé grote favoriet. Maar de Red Bull-coureur is op zijn hoede.

Verstappen Hungary 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen roept al maanden dat hij verwacht dat zijn concurrenten het hem in 2023 moeilijker zullen maken dan in 2022. En ook tijdens de Red Bull-launch in New York probeert hij zichzelf tegenover de microfoon van Sky Sports wat uit die favorietenrol te wurmen. Want, zo oordeelt hij, er zijn meer titelkandidaten.

De eerste die hij noemt? "Hij is één van de grootste coureurs ooit in de sport, dus het is duidelijk dat als Lewis Hamilton de auto heeft om het mee te doen, hij opnieuw voor de titel kan vechten", zo is de Nederlander lovend over zijn grote rivaal van 2021.

"Maar hetzelfde geldt voor George Russell en hetzelfde geldt evengoed voor jongens als Charles Leclerc en Lando Norris. Als je hen een auto geeft waarmee ze voor de titel kunnen vechten, dan zijn zij er daadwerkelijk toe in staat."

"Weet niet of we goed genoeg zijn"

"Maar één en ander hangt natuurlijk ook af van de mate waarin je met de druk omgaat. Je kan je het niet veroorloven om grote fouten te maken", zo vervolgt de Red Bull coureur. "Maar ik ben er zeker van dat zodra deze jongens de smaak te pakken hebben, ze allemaal over het talent beschikken om de klus te klaren."

Natuurlijk jaagt op Verstappen op zijn derde wereldtitel in 2023, maar Red Bull wordt gehinderd door de straf voor het overschrijden van de budgetlimiet in 2021. Red Bull mag minder windtunneluren maken en minder testsimulaties uitvoeren. Wat Verstappen betreft maakt dat een eventuele derde wereldtitel nog wat onzekerder.

"Je gaat er natuurlijk hoe dan ook voor, maar ik weet (nog) niet of we goed genoeg zullen zijn", aldus Verstappen. "Natuurlijk geloven we als team echter wel dat we dat kunnen zijn en we zijn zeer gemotiveerd na een seizoen dat we zeer sterk hebben weten te besluiten. We werken het klokje rond om die derde wereldtitel te bemachtigen."

Ook interessant:

Geen concurrentie voor Verstappen in F1: "Hij is domweg de beste coureur"

Het nieuwe Formule 1-seizoen staat bijna voor de deur. Tijd om met een aantal prominenten vooruit te blikken. Michael Bleekemolen voorspelt een iets minder makkelijk seizoen voor de Nederlander.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?