Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen wil niets meer horen over de budgetlimiet: "We zien het op maandag wel"

Max Verstappen heeft het liever over het racen dan over de veelbesproken cijfertjes die Red Bull en de rest van de negen Formule 1-teams in hebben moeten leveren bij de FIA. Hij ziet op maandag wel wat de uitkomst is, maar heeft er alle vertrouwen in dat het goed komt voor zijn team.

Terwijl Max Verstappen dit raceweekend zijn tweede wereldtitel kan winnen, ligt zijn eerste kampioenschap onder een vergrootglas. Sommige teams verdenken Red Bull er namelijk van dat ze vorig jaar te veel geld zouden hebben uitgegeven. Men raakt er maar niet over uitgepraat en tijdens de persconferentie voor het Japanse Grand Prix-weekend, gedurende welke Verstappen kampioen kan worden, wordt de Nederlander het hemd van het lijf gevraagd over de kwestie. Verstappen heeft er echter weinig tot geen zin in en wuift het allemaal weg. "Ik hou me niet met dit soort dingen bezig. Het is aan de teams en de FIA en ik focus me op het racen. Ik heb er verder weinig aan toe te voegen. We zien het op maandag wel."

Dubbele kater?

Als Verstappen zondagavond een feestje viert vanwege zijn (eventueel) gewonnen wereldtitel, dan kan dit feestje op maandag weer ruw worden verstoord door de FIA als blijkt dat Red Bull iets fout heeft gedaan. Dat zou dan een dubbele kater zijn, grapt een journalist tegen Verstappen. Max betwijfelt het. "Dan moeten ze eerst beslissen dat er ook wat fout is gedaan, toch? Voor mijn gevoel en wat ik van het team hoor, hebben wij niets fout gedaan." "Ik ga sowieso niet met een kater wakker worden op maandag, want ik vlieg gewoon meteen naar huis. Het hoeft niet altijd zo gek te gaan!", lacht de regerend kampioen.

Geen Jos in Japan

Vorig jaar was alles en iedereen aanwezig in Abu Dhabi om de titel van Verstappen te vieren, maar in Japan is het rustig. Max denkt ook dat het een hele andere sensatie zal worden mocht hij dit jaar opnieuw kampioen worden. "Het wordt sowieso wel een andere soort ontlading als ik kampioen word dan vorig jaar. We moeten in ieder geval punten blijven scoren, dat hoeft geen probleem te zijn." "Mijn vader is er dit weekend niet bij, puur omdat hij de laatste tijd al veel van huis is geweest. Het is natuurlijk ook belangrijk om bij zijn familie te zijn. We bellen na de race in ieder geval altijd", aldus Verstappen.

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie