Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen ziet Ricciardo graag terugkeren bij Red Bull: "Nooit gewild dat hij wegging"

Max Verstappen denkt dat Daniel Ricciardo klaar is voor zijn comeback in de Formule 1. Desondanks vindt hij het ook erg jammer dat Nyck de Vries het veld heeft moeten ruimen.

Van 2016 tot en met 2018 waren Max Verstappen en Daniel Ricciardo teamgenoten bij Red Bull. Afgelopen winter keerde de Australiër weer terug bij Red Bull als reservecoureur. Nu keert hij helemaal terug, als hij het zitje van Nyck de Vries overneemt bij zusterteam AlphaTauri. Verstappen vindt het wel mooi, zo laat hij voorafgaand aan de GP van Hongarije weten aan onder meer RacingNews365.

"Het is geweldig om Daniel terug op de grid te hebben, binnen de Red Bull-familie. Ik heb al heel wat met hem gesproken vorige week. Ik kon zien dat hij erg enthousiast is." Aan de andere kant vindt de regerend wereldkampioen het ook enorm jammer dat Nyck de Vries het veld heeft moeten ruimen ten faveure van Ricciardo. "Het is triest om hem te zien gaan. Maar helaas is dat ook hoe deze wereld werkt. Ik denk niet dat er verwijten zijn naar elkaar toe. Dit is gewoon hoe het gaat."

"Maar ja, je moet verder. Er zijn veel andere mogelijkheden. Het is niet alleen Formule 1 in de wereld van racen. Dus ik weet zeker dat hij gewoon weer op zijn pootjes terechtkomt. Nu is er de kans weer voor Daniel. Ik denk dat hij er weer klaar voor is."

Teamgenoten in 2025?

De terugkeer van Daniel Ricciardo op de F1-grid, opent voor hem ook de weg naar een mogelijke terugkeer bij Red Bull in 2025, als het contract van Sergio Perez is afgelopen. Als er aan Verstappen gevraagd wordt of hij een toekomstige terugkeer van Ricciardo als zijn teamgenoot bij Red Bull ziet zitten, knikt hij instemmend. "Ik wilde eigenlijk nooit dat hij wegging", doelt Verstappen op het vertrek van Ricciardo naar Renault in 2019.

"We weten dat we goed met elkaar kunnen opschieten. Als Daniel zo goed is, als waar hij nu is dan heb je natuurlijk de mogelijkheid om terug te keren. Het ligt allemaal erg open om eerlijk te zijn."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Hongarije 2023 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken