Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen wilde Perez liever niet helpen door Leclerc af te remmen: "Is dat wel eerlijk?"

Max Verstappen lag tijdens de GP van Abu Dhabi zo ver op kop dat hij teamgenoot Sergio Perez niet echt kon helpen in de strijd voor P2 in het kampioenschap. Op de rem trappen was geen optie. De Nederlander legt uit waarom.

Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sergio Perez greep in Abu Dhabi naast de tweede plaats in het wereldkampioenschap. De tweestopper van Red Bull bleek niet de juiste keuze te zijn: concurrent Charles Leclerc werd tweede in de race met behulp van een éénstopper. Daardoor werd hij ook automatisch tweede in het eindklassement.

Had het anders kunnen lopen, bijvoorbeeld met de hulp van Max Verstappen? Dat was volgens de winnaar van de race lastig, want de voorsprong van Verstappen op Leclerc was groot. Keihard op de rem trappen was volgens Verstappen niet echt een reële of sportieve optie.

"Nee, ik kreeg die opdracht niet van het team en het is ook best lastig om die beslissing te nemen", legt de Nederlander na afloop van de race uit aan onder meer RacingNews365. "Je wilt niet eindigen met een... natuurlijk, je kan iemand proberen af te remmen, maar is dat nog eerlijk racen? Ik denk dat het niet de mooiste manier is om een seizoen af te sluiten."

"Bovendien leek het er op alsof Checo naar Leclerc toe reed en daadwerkelijk een inhaalactie kon gaan wagen, maar uiteindelijk verloor hij wat tijd achter Pierre Gasly en Alexander Albon, toch? Daardoor verloor hij wat tijd, dat zag ik op de schermen."

Verstappen: "Het is makkelijk praten achteraf"

De Nederlander baalt wel voor Perez, die nu als derde is geëindigd in het kampioenschap. "Het is jammer. Zoals Checo eerder al zei, was de bandenslijtage tijdens de eerste stint op de mediums vrij hoog. In de tweede stint hadden we als team wat meer kunnen pushen voor Checo, maar dat is nu makkelijk praten."

"Op dat moment dachten we namelijk dat we voorzichtig moesten omgaan met de banden. We hebben veel fantastische weekenden gehad, maar zelfs in de beste weekenden zijn er altijd dingen die je kan leren", aldus de winnaar van de laatste race van het jaar in Abu Dhabi.

Ook interessant:

Verstappen laat zien waarom Perez altijd in zijn schaduw zal staan

Max Verstappen won dominant de GP van Abu Dhabi, terwijl Sergio Perez niet opgewassen was tegen Ferrari. In de nieuwste F1-podcast vellen Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk hun oordeel over alle gebeurtenissen in Abu Dhabi.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Abu Dhabi 2022 RN365 Nieuwsdossier

38 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"