Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen wilde Perez liever niet helpen door Leclerc af te remmen: "Is dat wel eerlijk?"

Max Verstappen lag tijdens de GP van Abu Dhabi zo ver op kop dat hij teamgenoot Sergio Perez niet echt kon helpen in de strijd voor P2 in het kampioenschap. Op de rem trappen was geen optie. De Nederlander legt uit waarom.

Sergio Perez greep in Abu Dhabi naast de tweede plaats in het wereldkampioenschap. De tweestopper van Red Bull bleek niet de juiste keuze te zijn: concurrent Charles Leclerc werd tweede in de race met behulp van een éénstopper. Daardoor werd hij ook automatisch tweede in het eindklassement. Had het anders kunnen lopen, bijvoorbeeld met de hulp van Max Verstappen? Dat was volgens de winnaar van de race lastig, want de voorsprong van Verstappen op Leclerc was groot. Keihard op de rem trappen was volgens Verstappen niet echt een reële of sportieve optie. "Nee, ik kreeg die opdracht niet van het team en het is ook best lastig om die beslissing te nemen", legt de Nederlander na afloop van de race uit aan onder meer RacingNews365. "Je wilt niet eindigen met een... natuurlijk, je kan iemand proberen af te remmen, maar is dat nog eerlijk racen? Ik denk dat het niet de mooiste manier is om een seizoen af te sluiten." "Bovendien leek het er op alsof Checo naar Leclerc toe reed en daadwerkelijk een inhaalactie kon gaan wagen, maar uiteindelijk verloor hij wat tijd achter Pierre Gasly en Alexander Albon, toch? Daardoor verloor hij wat tijd, dat zag ik op de schermen."

Verstappen: "Het is makkelijk praten achteraf"

De Nederlander baalt wel voor Perez, die nu als derde is geëindigd in het kampioenschap. "Het is jammer. Zoals Checo eerder al zei, was de bandenslijtage tijdens de eerste stint op de mediums vrij hoog. In de tweede stint hadden we als team wat meer kunnen pushen voor Checo, maar dat is nu makkelijk praten." "Op dat moment dachten we namelijk dat we voorzichtig moesten omgaan met de banden. We hebben veel fantastische weekenden gehad, maar zelfs in de beste weekenden zijn er altijd dingen die je kan leren", aldus de winnaar van de laatste race van het jaar in Abu Dhabi.

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie