Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen wint dankzij Red Bull de troostprijs in Singapore

Max Verstappen had in Singapore niet het raceweekend waar hij op hoopte. De Red Bull-coureur ging naar huis met zes punten, maar had dankzij zijn team wel de snelste pitstop.

Red Bull heeft in de loop der jaren de status als 'snelste pitcrew ter wereld' verkregen en dat was tijdens de Grand Prix van Singapore weer te zien. Max Verstappen werd in de race zevende na pech, fouten en een matig kwalificatieresultaat, maar zijn team zorgde ervoor dat de troostprijs in de pitstraat wel weer werd gewonnen. De snelste pitstop was namelijk voor Verstappen en Red Bull met een prima tijd van 2.46 seconden. Hiermee was het team sneller dan Mercedes (George Russell, 2.56 seconden) en Aston Martin (Lance Stroll, 2.56 seconden). Het is voor de Oostenrijkse renstal maar liefst de derde zege in de DHL Fastest Pitstop Award op rij.

Snelste ronde gaat niet naar Verstappen of Perez

De snelste ronde ging niet naar Verstappen of naar teamgenoot Sergio Perez. In de slotfase van de race werd de snelste ronde neergezet door Mercedes-coureur George Russell, die de snelste tijd van Perez afpakte. Met een 1:46.458 op softs won Russell de Fastest Lap Award. Perez klokte de tweede tijd, Carlos Sainz de derde.

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training