Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen zag bui al hangen, oplossing niet zomaar voorhanden: "Weten niet wat het is"

Max Verstappen en Red Bull zijn de afgelopen weken niet meer de dominante factor in de Formule 1. Dat zag de Nederlander echter al aankomen.

Verstappen race Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het gaat de afgelopen tijd niet van een leien dakje voor Max Verstappen. Natuurlijk waren de resultaten tot aan de Grand Prix van Monaco op en top in orde, maar de concurrentie komt steeds dichterbij. Bovendien is Verstappen niet altijd tevreden over zijn RB20, zo ook in Monaco. De Nederlander moest het met de zesde plaats doen en stelt na afloop dat hij nooit op een herhaling van het dominante 2023 had gerekend.

"Ik wist dat het nooit zoals vorig jaar zou verlopen", vertelt Verstappen tegenover onder meer RacingNews365. "Het is zeldzaam om zo'n seizoen te draaien, dus ik wist dat het dit jaar anders ging zijn. Maar ik denk ook helemaal niet aan mijn positie in het kampioenschap, want er zijn nog zoveel races te gaan. Sommige races zijn beter voor ons en sommige races passen minder bij ons. Uiteindelijk komt het allemaal wel goed."

Dus het wordt een achtbaan? "Natuurlijk. Het zit veel dichter bij elkaar. Sommige auto's werken beter op stratencircuits en sommige auto's zijn sterk in snelle bochten. Het zal een beetje op en neer blijven gaan."

Verstappen ziet wel dat Red Bull serieus naar de problemen met hobbels en kerbstones kijkt. "We nemen alles heel serieus, maar het is soms niet makkelijk om het op te lossen. We werken er keihard aan, maar weten niet wat het is. Dat moeten we eerst vinden en we moeten ook aan de snelheid van de auto werken. Ik hoopte er in Monaco natuurlijk bij te staan, maar we verdienden het niet. Zo gaat dat." 

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen