Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen zag Red Bull in de fout gaan: "Dat werkte totaal niet"

Eind goed, al goed. Zo mag je het weekend van de GP van Emilia-Romagna bestempelen voor Max Verstappen. Na een desastreuze vrijdag pakte hij met zijn Red Bull op zondag 'gewoon' zijn vijfde zege van het seizoen.

Verstappen Imola finish
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Hij had het zelf niet verwacht. Na een moeizame vrijdag, die Max Verstappen P5 en P7 opleverden in de vrije trainingen, waren de zorgen groot. Dat hij uiteindelijk toch poleposition pakte en de GP op zondag won, stemde hem natuurlijk tevreden. Maar de problemen van eerder het weekend, is Verstappen zeker niet vergeten.

"Vrijdag gingen we nergens heen tijdens de longruns, ik had helemaal geen goed gevoel. Zelfs op zaterdagochtend probeerden we nog een longrun. En dat ging ook niet goed. Dus ik was helemaal niet blij. Maar toen ik aan de kwalificatie begon, voelde de auto al een stuk beter aan", vertelde Verstappen na zijn zege in de traditionele persconferentie. 

En ook in de race ging het Verstappen goed af, al zag hij ook dat het met de banden niet helemaal goed ging. "Ik wist dat het vandaag beter zou gaan, maar ik had geen idee hoeveel beter. En we hadden ook niet veel bandendata. Dus misschien hebben we daar iets fout mee gedaan. Misschien werkte het best goed voor de mediums, maar het werkte totaal niet voor de harde banden. Dit is dus iets wat we moeten begrijpen en analyseren", legt Verstappen uit. Veel tijd heeft het team daar niet voor, want komend weekend staat alweer de GP van Monaco op het programma.

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen