Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen: "Zandvoort is als Monaco, maar dan met grindbakken"

In Barcelona gaat het veelvuldig over de mogelijkheid van een Nederlandse Grand Prix in 2020. Ook Max Verstappen ontkwam niet aan vragen over zijn thuisrace.

Circuit Zandvoort Max Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Content Pool

In gesprek met onder andere RacingNews365 moest het natuurlijk over die mogelijke Nederlandse Grand Prix op het circuit van Zandvoort gaan. Op de vraag of het überhaupt een leuke race op kan leveren, antwoordt Verstappen dat de kwalificatie misschien wel spannender zal zijn.

"Die kwalificatie kan best leuk worden, maar in de race wordt het heel lastig om in te halen. Je moet zo'n 1,5 seconde sneller zijn dan degene voor je en er moet sprake zijn van een duidelijk snelheidsverschil wil je op Zandvoort echt een aanval kunnen wagen. Het is dat opzicht een beetje als Monaco, maar dan met grindbakken. Zandvoort zal misschien iets sneller zijn."

Of dat een probleem is voor Verstappen, dat gebrek aan inhaalmogelijkheden? "Ik won in hier in Barcelona mijn eerste Grand Prix, omdat inhalen hier nagenoeg onmogelijk is. Het is dus zaak je gewoon op de eerste rij te kwalificeren, dan heb je nergens last van."

Misschien dat enkele aanpassingen volgens Verstappen wel kunnen bijdragen aan het creëren van inhaalmogelijkheden, maar die mogelijkheden zijn volgens Verstappen beperkt: "Het idee om van de Arie Luyendijk-bocht een kombocht te maken kan misschien wat helpen en met een paar verdere aanpassingen kan er wellicht ingehaald worden, maar Zandvoort zal nooit een circuit worden waar alleen maar ingehaald wordt."

Met medewerking van Joe van Burik.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Het laatste Max Verstappen nieuws RN365 Nieuwsdossier

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen klaar Drama voor leidende Verstappen en Palou in virtuele 12 uur van Sebring