Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen zat 'fout' tijdens de kwalificatie: "Daar was ik wel bang voor ja"

Max Verstappen vond dat hij in de kwalificatie 'fout' zat toen het er op aan kwam. Zijn positie op de baan was aan het einde van Q3 niet goed, maar hij was zo dominant dat het niet uitmaakte.

Verstappen Canada rain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Max Verstappen heeft met overmacht de poleposition veroverd voor de Grand Prix van Canada. In de derde vrije training leek hij nog even te worstelen op de regenbanden, maar in de kwalificatie was daar niets meer van te merken. De Nederlander is dan ook, logischerwijs, heel blij met de afloop van zijn kwalificatie.

"De kwalificatie ging goed!', glundert hij bij Viaplay. "De laatste trainingen hadden we wat problemen met het op temperatuur krijgen van de banden, maar in de kwalificatie hadden we het wel goed voor elkaar. Het waren wel hele lastige omstandigheden, dus we moesten rustig proberen te blijven en geen fouten proberen te maken."

Hoe kon het zoveel beter gaan dan tijdens VT3? Dat is heel simpel, legt Verstappen uit. "We hebben eigenlijk niets veranderd van de derde training naar de kwalificatie, maar we hebben er alleen voor gezorgd dat we wel wat meer temperatuur in de banden konden houden en dat heeft goed uitgepakt."

Verstappen was niet blij in Q3

Terwijl de apotheose van de kwalificatie naderde, hoopte Max Verstappen dat hij zo laat mogelijk pas aan zijn laatste ronde kon begonnen. Hoe later hij namelijk op de opdrogende baan aan die ronde begon, hoe beter de omstandigheden.

Toch zat er een ruime halve minuut tussen het begin van Max' laatste ronde en het zwaaien van de finishvlag. Daar was hij niet blij mee, want zijn concurrenten konden daardoor onder betere omstandigheden beginnen aan hun snelste ronde. "Ik was daar een beetje bang voor. Ik hoorde hoeveel marge er nog was voor die laatste ronde. Ik zat daar voor mijn gevoel fout, maar we hadden uiteindelijk zoveel marge dat het goed genoeg was."

Op zondag start de Nederlander dus vanaf pole, met een buffer van Fernando Alonso tussen hem en de eerste Ferrari. Teamgenoot Sergio Perez en Charles Leclerc starten in de achterhoede. Max ziet de race dan ook tegemoet. "Ja, ik denk wel dat ik er vertrouwen in heb. Het zal dicht op elkaar zitten met Ferrari, maar uiteindelijk staat er maar eentje vooraan waar ik rekening mee moet houden", zo sluit hij af.

Ook interessant:

Ontketende Verstappen heeft Ferrari-drama niet nodig

In de nieuwste RN365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de GP van Azerbeidzjan. We bespreken onder andere Ferrari’s drama, de dominantie van Max Verstappen en de porpoising-problemen van Mercedes. Beluister de nieuwe podcast hieronder.

Formule 1 GP Canada 2022 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez