Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen zet Red Bull op scherp: "Dat kunnen we ons niet meer veroorloven"

Max Verstappen heeft het vaak naar zijn zin in Oostenrijk. De Nederlander won vijf keer op de Red Bull Ring, maar houdt voor komend weekend wel een slag om de arm.

Verstappen Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen is met een voorsprong van 69 punten op Lando Norris naar Oostenrijk afgereisd. De 26-jarige Red Bull-coureur troefde Norris nipt af in Spanje, maar weet niet zo zeker of dat in Spielberg nogmaals mogelijk is. Verstappen heeft namelijk lovende woorden voor McLaren.

"Ik denk dat McLaren zeer solide presteert, ze zijn op elk circuit goed", vertelt Verstappen tegenover onder meer RacingNews365. "In Barcelona kon je zien dat ze heel goed met de banden omgaan en dat ze meer konden pushen dan de rest. Ze hadden weinig last van slijtage aan het einde van de stint, want zelfs in de laatste rondjes liep Lando flink in en was ik aan het worstelen. Dat moeten wij beter doen, net als de bekende problemen met hobbels en kerbstones. We moeten dat ook beter begrijpen voor volgend jaar."

Verstappen is er duidelijk over: Red Bull kwam in Spanje snelheid tekort en moet dat probleem oplossen. "We hadden een normaal weekend en waren gewoon te langzaam. Dan probeer je constant aanpassingen door te voeren en gelukkig voelde het wat beter aan in de kwalificatie. Maar het ging simpelweg om normale progressie gedurende het weekend. Daarvoor hadden we een aantal rommelige weekenden en dat kunnen we ons niet meer veroorloven. Ik hoop op eenzelfde weekend als Barcelona, alleen met meer snelheid."

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Oostenrijk. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
FIA Stewards vellen oordeel over incident Verstappen