Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verstappen ziet bandenproblemen in Mexico niet alleen Red Bull teisteren

Het is in Mexico weer goed raak wat betreft het Pirelli-rubber. De problemen rondom de meegenomen banden zijn vooralsnog groot en waarschijnlijk zal dit in de loop van het weekend niet veranderen. Max Verstappen heeft zich na afloop van de eerste twee trainingen uitgelaten over de banden.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen ziet dat er qua Pirelli-banden weinig is veranderd op het Autodromo Hermanos Rodriguez, waar tijdens de Grand Prix van Mexico wordt gereden. Na afloop van de vrijdagsessies is de Red Bull-coureur niet te spreken over het rubber van de Italiaanse bandenleverancier.

Sterker nog, de Nederlandse Formule 1-coureur liet tijdens een trainingssessie al over de boordradio aan zijn team weten dat dit weekend bepaald zal worden door de banden. Verstappen was te horen toen hij zijn team vroeg of andere coureur met vergelijkbare problemen kampten.

In een reactie na de training vertelt Verstappen dat de zachte banden "in de beginfase goed aanvoelen", maar dat ze daarna al snel beginnen te 'grainen' en al snel niet zoveel meer waard zijn. De hoeveelheid grip verdwijnt dan in rap tempo.

McLaren-coureur Sainz herkent de bandenproblemen ook en zegt dat het net zoals vorig jaar is. "Iedereen heeft met 'graining' te maken. Het hangt er alleen vanaf of je drie seconden langzamer wilt rijden in de eerste ronde, zodat je er minder last van hebt, of wil pushen. Het ligt niet aan het type band, maar aan hoeveel je pusht", zo legt Sainz uit.

De Spanjaard vervolgt: "We komen hier ieder jaar en het is altijd hetzelfde. Het is iets dat Pirelli moet oplossen, want het kan niet zo zijn dat, ongeacht het soort band waarop we rijden, hard of zacht, we te maken hebben met graining."

Voorspel en win

Powered by

Wie wint de Grand Prix van Mexico 2019?

Speel mee en win een race-arrangement op Zandvoort t.w.v. € 325, aangeboden door viaBOVAG.nl

Speel mee

Kan Max Verstappen schitteren in Mexico? Alles wat jij moet weten over de Mexicaanse Grand Prix hoor je in de RacingNews365-podcast met Tim Coronel, Jeroen van Inkel en Joe van Burik.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Mexico 2019

Volg hier het laatste nieuws over de Formule 1 GP van Mexico en alle verrichtingen van Max Verstappen.

5 reacties