Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen ziet bandenproblemen in Mexico niet alleen Red Bull teisteren

Het is in Mexico weer goed raak wat betreft het Pirelli-rubber. De problemen rondom de meegenomen banden zijn vooralsnog groot en waarschijnlijk zal dit in de loop van het weekend niet veranderen. Max Verstappen heeft zich na afloop van de eerste twee trainingen uitgelaten over de banden.

Max Verstappen ziet dat er qua Pirelli-banden weinig is veranderd op het Autodromo Hermanos Rodriguez, waar tijdens de Grand Prix van Mexico wordt gereden. Na afloop van de vrijdagsessies is de Red Bull-coureur niet te spreken over het rubber van de Italiaanse bandenleverancier. Sterker nog, de Nederlandse Formule 1-coureur liet tijdens een trainingssessie al over de boordradio aan zijn team weten dat dit weekend bepaald zal worden door de banden. Verstappen was te horen toen hij zijn team vroeg of andere coureur met vergelijkbare problemen kampten. In een reactie na de training vertelt Verstappen dat de zachte banden "in de beginfase goed aanvoelen", maar dat ze daarna al snel beginnen te 'grainen' en al snel niet zoveel meer waard zijn. De hoeveelheid grip verdwijnt dan in rap tempo. McLaren-coureur Sainz herkent de bandenproblemen ook en zegt dat het net zoals vorig jaar is. "Iedereen heeft met 'graining' te maken. Het hangt er alleen vanaf of je drie seconden langzamer wilt rijden in de eerste ronde, zodat je er minder last van hebt, of wil pushen. Het ligt niet aan het type band, maar aan hoeveel je pusht", zo legt Sainz uit. De Spanjaard vervolgt: "We komen hier ieder jaar en het is altijd hetzelfde. Het is iets dat Pirelli moet oplossen, want het kan niet zo zijn dat, ongeacht het soort band waarop we rijden, hard of zacht, we te maken hebben met graining."

Kan Max Verstappen schitteren in Mexico? Alles wat jij moet weten over de Mexicaanse Grand Prix hoor je in de RacingNews365-podcast met Tim Coronel, Jeroen van Inkel en Joe van Burik.

Viaplay
x
Verstappen Marko staat versteld van optreden Verstappen en McLaren