Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen ziet dominantie langzaam verdwijnen: "Dat is nu een ander verhaal"

Max Verstappen kende een hele dominante periode in de Formule 1, maar moet nu strijden met de McLarens en de Mercedessen. Voor Verstappen maakt het echter geen verschil, of de concurrentie nu dichtbij zit of juist verder weg is.

Verstappen Qualifying Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In 2023 was Max Verstappen ontzettend dominant in de Formule 1 en was het niet eens de vraag óf Verstappen de race zou winnen, maar vooral hoe groot de marge naar de nummer twee zou zijn. Alleen teamgenoot Sergio Perez en Carlos Sainz wisten de Verstappen-dominantie te doorbreken. De drievoudig wereldkampioen wist uiteindelijk 19 van de 22 Grands Prix op zijn naam te schrijven.

Dit jaar zijn er in twaalf races al zes verschillende winnaars geweest in de koningsklasse van de autosport. Verstappen won zeven wedstrijden, maar toch is de situatie heel anders. McLaren en Mercedes kunnen Verstappen en Red Bull namelijk serieus bedreigen in de strijd om de zeges.

Toch maakt het voor Verstappen allemaal niet uit of de concurrentie nu ver weg is of juist dichtbij. "Daar ben ik niet zo veel mee bezig, want uiteindelijk ben je gewoon bezig met je eigen team. Dat is het enige wat je onder controle hebt en wat je ook kan veranderen. Wat de rest doet, dat heb je toch niet in de hand", zo vertelt Verstappen tegenover onder meer RacingNews365.

"Ik denk dat ik over het algemeen altijd wel redelijk relaxed ben, of het nu dicht bij elkaar zit of niet. Ik denk niet dat ik heel gestrest in de auto zit. Je wil altijd performance hebben en dan ben je gewoon kritisch als het mis gaat of goed gaat. Maar ik voel mij in de auto altijd gewoon goed."

Een jaar geleden riep Verstappen nog dat hij de constructeurstitel ook in zijn eentje binnen kon halen. Dat is nu wel anders. Is Verstappen verrast door de snelle ontwikkeling bij de andere teams? "Dat is nu natuurlijk een ander verhaal. Als mensen op een gegeven moment snappen welke richting ze op moeten ontwikkelen én je hebt de juiste mensen aan boord, dan kan dat natuurlijk gebeuren", zo sluit Verstappen af.

Ook interessant:

Moet Verstappen Perez nog wel als Red Bull-teamgenoot willen?

In een weekend dat weer uiterst moeizaam verliep voor Red Bull, was het toch weer Max Verstappen die de kastanjes uit het vuur haalde voor de brigade uit Milton Keynes. En Sergio Perez? Tsja...

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld