Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen ziet drie opties in titelstrijd met Mercedes

Max Verstappen wordt door velen gezien als de grote favoriet voor de seizoensopener in Bahrain volgend weekend. Zelf denkt hij daar anders over, maar voor de titelstrijd schetst hij drie mogelijke scenario's.

Verstappen Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Wordt het de achtste titel voor Lewis Hamilton of de eerste voor Max Verstappen? Die vraagt houdt de gemoederen sinds de wintertest in Bahrein bezig. Was Red Bull zo goed, of speelde Mercedes verstoppertje?

Het antwoord daarop volgt volgend weekend in Bahrein, tijdens het eerste GP-weekend van 2021. Verstappen, nuchter als altijd, schetst drie mogelijke scenario's voor de titelstrijd.

"Er zijn drie opties. Of je auto is zwaar dominant en dan gaat het alleen tussen jou en je teamgenoot. De tweede optie is dat we erg dicht bij Mercedes zitten en dan zal het iedere race een aardige strijd zijn. En dan heb je nog de derde optie, dat het is zoals vorig jaar. Dat je er wel dicht bij zit, maar net niet dicht genoeg en dat je dan soms voor de overwinning mee kan doen."

Zelf ziet Verstappen Mercedes nog altijd als de grote favoriet, ondanks dat de grote rivaal de druk juist bij Red Bull wil leggen.

"Natuurlijk proberen ze ons in die favorietenrol te plaatsen omdat het iets minder ging. Als het ze dan straks weer lukt dan is dat allemaal 'fantastisch'. Vorig jaar hebben ze dat ook enkele keren gedaan na de vrijdagtrainingen - roepen dat Red Bull er zo sterk uitziet. Maar diep van binnen wisten ze dan al dat dit niet zo was en stonden ze er zaterdagmiddag gewoon weer."

"Ik zie mezelf ook totaal niet als de titelfavoriet. Als je zo dominant bent de afgelopen zeven jaar en met deze reglementswijzigingen ben je zelfs met de slechtste vloer nog gewoon goed. Ik zie Mercedes dan ook nog altijd als de favoriet", legt Verstappen uit aan Ziggo Sport.

"Dat is toch ook normaal dat zij favoriet zijn, nadat ze zeven jaar op rij alles wonnen. Ik zie mezelf totaal niet als favoriet, maar ben wel blij met wat wij hebben gedaan tijdens de testdagen. Ik ben blij met de balans van de auto, maar of dat genoeg is zien we wel in Q3", verwijst Verstappen naar de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein.

Ook interessant:

Max Verstappen en Red Bull oogden ijzersterk, terwijl Mercedes het verrassend lastig had tijdens de testdagen. Wat betekent dit voor de titelkansen van Verstappen?

Wintertest 2021 RN365 Nieuwsdossier

11 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Live Formule 1 GP van Groot-Brittannië 2022