Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen ziet geen 'magie' in Singapore: "We hebben die beperkingen"

Met de Grand Prix van Singapore staat er een race voor de deur waarbij de kerbstones en hobbels een belangrijke rol spelen. Daar ging Red Bull in het begin van het jaar niet al te best op, maar hoe zit dat in Singapore? Max Verstappen beantwoordt die vraag.

Verstappen Race Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De GP van Singapore van 2023 was de race waar alles fout ging voor Red Bull Racing. De auto was niet vooruit te branden en de Oostenrijkse renstal moest het doen met de vijfde positie voor Max Verstappen en een P8 voor Sergio Perez. Het was ook gelijk de enige race in dat jaar die niet werd gewonnen door Red Bull.

Eerder dit jaar testte Verstappen met de auto uit 2022 op Imola, om zo de sterktes en de zwaktes van de RB20 in beeld te krijgen. Dat was ook min of meer bedoeld voor de hobbels en de kerbstones, die in Singapore een belangrijke rol spelen. Al gaat de Nederlander daar niet helemaal in mee. "Het ging er meer over om te kijken wat het verschil was tussen hoe die auto aanvoelde ten opzichte van de auto van nu. En om het een beetje richting te geven, wat anders aanvoelde. Dat is nu wel duidelijk", zo vertelt Verstappen in gesprek met onder meer RacingNews365.

"Ik denk dat het sowieso tot nu toe geen goed circuit voor ons is geweest met de nieuwe auto's", zo gaat Verstappen verder over het Marina Bay Street Circuit. Hoe kijkt de drievoudig wereldkampioen naar de editie van dit jaar? "Het kan niet opeens op een magische manier een stuk beter gaan. Je bent namelijk gelimiteerd met de hobbels en de kerbstones."

Verstappen kan zich in ieder geval vinden in de woorden van technisch directeur Pierre Waché, die stelde dat de fundamentele problemen in Singapore er nog steeds zijn." Ja, maar ik denk dat we het vorig jaar qua setup ook gewoon beter hadden kunnen doen." Volgens Waché kan dat alleen maar in de winter worden aangepast, voor de auto van volgend jaar. Maar is dat dan mogelijk, waarbij ook de sterke punten behouden blijven? "Het is natuurlijk altijd de vraag of dat zo lukt. Maar ik denk dat het over het algemeen overal kan helpen als je gewoon wat beter op de hobbels gaat en dat de auto wat rustiger ligt.

Ook interessant:

Speel de RN365 F1 Bingo en win toffe prijzen

Maak de race in Singapore nu nog leuker met de RacingNews365 bingo en maak kans op toffe F1 prijzen zoals Verstappen schaalmodellen en caps. 

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel