Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen ziet geluk bij een ongeluk na zware Red Bull-straf

Max Verstappen is eerlijk over het feit dat de budgetcap-straf pijn zal doen in 2023. Toch vertrouwt hij volledig op Red Bull en denkt hij dat het wel goed komt.

Na een uiterst dominant seizoen van Max Verstappen in 2022 is het tijd om de focus te verleggen naar het volgende seizoen in de Formule 1. Het is natuurlijk nog gissen wie waar staat op de grid, maar het moet heel raar lopen als Red Bull, Ferrari en Mercedes niet weer bekend zullen staan als de topteams. Red Bull is met het ingaan van het nieuwe jaar de grote favoriet na het winnen van beide titels in 2022, maar de concurrenten hopen mede door de budgetcap-straf voor Red Bull de komende maanden terrein goed te kunnen maken. Wie wordt volgens Verstappen de grootste concurrent volgend jaar? "Dat hangt er van af", zo begint hij tegenover Auto, Motor und Sport . "De auto's zijn in zekere zin nog nieuw en er zit veel ontwikkelingspotentieel in. Bij Ferrari is het moeilijk te zeggen hoeveel meer ze dit jaar hebben ontwikkeld. Op het gebied van de motoren, wat gebeurt daar nog? Het is lastig om nu al de grootste rivaal aan te wijzen." Verstappen zit niet direct te wachten op keiharde concurrentie. "Soms weer wel, soms weer niet. In bepaalde situaties wil ik het, maar soms is het gewoon leuk om de dominantere auto te hebben. Ik hoop in ieder geval wel dat het veld wat dichter bij elkaar komt."

Red Bull krijgt forse straf van de FIA

Nadat Red Bull in 2021 het budgetplafond heeft overschreden, kreeg het team afgelopen jaar een straf. Een jaar lang mogen ze 10% minder tijd spenderen in de wintunnel en ook bij het uitvoeren van computersimulaties geldt deze straf. Verstappen reageert eerlijk: "Het zal ons zeker gaan raken." Toch ziet hij een gelukje bij een ongeluk voor Red Bull. "Ik heb er echter vertrouwen in dat mijn team het goed zal doen en dat we een goede start kunnen hebben van het nieuwe seizoen. We weten in ieder geval waar we moeten beginnen en waar we aan moeten werken. Als we niet hadden geweten in welke richting we zouden moeten werken, dan was het een groter probleem geweest." "We zullen in de loop van volgend jaar zien hoeveel de straf ons raakt. De auto was competitief en als we goed door blijven werken, dan komt het wel goed", aldus de tweevoudig wereldkampioen.

Viaplay
x
Tijdschema Formule 1 GP Spanje 2024