Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen zoekt naar antwoorden na teleurstellende kwalificatie: "Eerste run was een drama"

Een spannende kwalificatie leverde Max Verstappen de vierde startpositie op voor de Grand Prix van Soedi-Arabië. De Red Bull-coureur kende geen perfecte Q3 en zag teamgenoot Sergio Perez verrassend de pole veroveren.

Max Verstappen kende een uitstekend begin kwalificatie, maar had het in Q3 moeilijk tijdens zijn eerste run. Vlak voor het vallen van de de vlag stond Verstappen slechts achtste na een slechte eerste run. In de slotseconden van de kwalificatie wist de Red Bull-coureur zich fors te verbeteren, maar het was niet genoeg voor een positie op de eerste startrij. Sergio Perez en Charles Leclerc bezetten deze, terwijl Verstappen op rij twee start samen met Carlos Sainz. Na afloop van de kwalificatie zocht Verstappen voor de microfoon van Viaplay naar antwoorden: "Persoonlijk had ik dit niet verwacht. In Q3 was de eerste run een drama. Ik had totaal geen grip en de tweede run was ook niet goed. Ik had nog een referentietijd van Q1, maar in bepaalde bochten kon ik daar niet eens aankomen."

Verstappen vervolgt: "Heel raar. Ik denk dat we wat dingen moeten gaan analyseren. Ook hoe ik de banden opwarm ten opzichte van anderen." "Ik had geen goede grip en ook in de snelle bochten 16 en 22 had ik geen balans. Ik kon niet aanvallen en had onderstuur en dat is iets dat je niet wil in dit soort bochten." De pole van teamgenoot Perez zorgt voor optimisme binnen Red Bull en biedt hoop voor Verstappen. "Checo heeft een hele goede ronde gereden en dat is positief. We hebben een snelle auto en ik hoop dat we morgen een goede balans in de race hebben en de kwalificatie dan ook een beetje kunnen vergeten."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'