Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen zoekt naar antwoorden na teleurstellende kwalificatie: "Eerste run was een drama"

Een spannende kwalificatie leverde Max Verstappen de vierde startpositie op voor de Grand Prix van Soedi-Arabië. De Red Bull-coureur kende geen perfecte Q3 en zag teamgenoot Sergio Perez verrassend de pole veroveren.

Verstappen Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Max Verstappen kende een uitstekend begin kwalificatie, maar had het in Q3 moeilijk tijdens zijn eerste run. Vlak voor het vallen van de de vlag stond Verstappen slechts achtste na een slechte eerste run.

In de slotseconden van de kwalificatie wist de Red Bull-coureur zich fors te verbeteren, maar het was niet genoeg voor een positie op de eerste startrij. Sergio Perez en Charles Leclerc bezetten deze, terwijl Verstappen op rij twee start samen met Carlos Sainz.

Na afloop van de kwalificatie zocht Verstappen voor de microfoon van Viaplay naar antwoorden: "Persoonlijk had ik dit niet verwacht. In Q3 was de eerste run een drama. Ik had totaal geen grip en de tweede run was ook niet goed. Ik had nog een referentietijd van Q1, maar in bepaalde bochten kon ik daar niet eens aankomen."

Verstappen vervolgt: "Heel raar. Ik denk dat we wat dingen moeten gaan analyseren. Ook hoe ik de banden opwarm ten opzichte van anderen."

"Ik had geen goede grip en ook in de snelle bochten 16 en 22 had ik geen balans. Ik kon niet aanvallen en had onderstuur en dat is iets dat je niet wil in dit soort bochten."

De pole van teamgenoot Perez zorgt voor optimisme binnen Red Bull en biedt hoop voor Verstappen. "Checo heeft een hele goede ronde gereden en dat is positief. We hebben een snelle auto en ik hoop dat we morgen een goede balans in de race hebben en de kwalificatie dan ook een beetje kunnen vergeten."

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2022 RN365 Nieuwsdossier

24 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull