Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Bahrein 2022

Vervanger Masi zet de toon met duidelijke nieuwe instructies over track limits

Daar waar Michael Masi elk Grand Prix-weekend met een waslijst aan verschillende track limits kwam, springen de nieuwe wedstrijdleiders er iets praktischer mee om.

Norris Bottas Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

In bocht één mag je X niet doen, in bocht acht moet je binnen die lijnen blijven en in bocht zeventien moet je met Y rekening mee houden. Bij Michael Masi waren er de afgelopen jaren verschillende soorten track limits bij verschillende bochten op verschillende circuits.

Het was vrijwel elke week voer voor discussie, omdat de coureurs er geen snars van snapten en zich irriteerden aan de uiteenlopende interpretaties en behandelingen. De nieuwe wedstrijdleiders pakken het echter heel anders aan.

Witte lijnen zijn de grens

Of in ieder geval Niels Wittich, die tijdens de Grand Prix van Bahrein de FIA-wedstrijdleider is. Hij vervangt samen met Eduardo Freitas de vertrekkende Masi, die na de GP van Abu Dhabi werd geslachtofferd. De twee zullen rouleren.

Het duo kiest voor een heldere en praktische aanpak als het aankomt op de track limits. Vorig jaar was er bijvoorbeeld nog veel ophef in Bahrein, toen Lewis Hamilton tijdens de race meermaals buiten de lijntjes kleurde, terwijl Verstappen in de slotfase wel zijn plek terug moest geven toen hij over de schreef ging en daarbij de Brit inhaalde.

Dit jaar zal dat allemaal niet meer voorkomen. In de notities staat namelijk het volgende: "De witte lijnen definiëren de grenzen van het circuit." Geen ruimte voor meerdere interpretaties, dus.

Ook interessant:

Brede grijns Red Bull zegt genoeg over titelkansen Verstappen

In de podcast van RacingNews365 bekijken we de titelkansen van Verstappen, de concurrentie van Ferrari en hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk een verrassing voor jullie! Volg hier snel de laatste aflevering!

Mis niets van het F1-seizoen 2023 en zet de F1-kalender eenvoudig op jouw smartphone of PC

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

41 reacties

RN365 Special
'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'

De RB19 van Max Verstappen en Sergio Perez wordt op 3 februari onthuld. Red Bull heeft deze winter niet stilgezeten en de nieuwe bolide zal een maximale evolutie zijn van de RB18 waarmee Verstappen vorig jaar kampioen werd, zo schrijft onze technisch F1-analist Paolo Filisetti.

Lees meer
Viaplay
x
Daniel Ricciardo doet Red Bull en Verstappen een plechtige belofte