Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Bahrein 2022

Vervanger Masi zet de toon met duidelijke nieuwe instructies over track limits

Daar waar Michael Masi elk Grand Prix-weekend met een waslijst aan verschillende track limits kwam, springen de nieuwe wedstrijdleiders er iets praktischer mee om.

Norris Bottas Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

In bocht één mag je X niet doen, in bocht acht moet je binnen die lijnen blijven en in bocht zeventien moet je met Y rekening mee houden. Bij Michael Masi waren er de afgelopen jaren verschillende soorten track limits bij verschillende bochten op verschillende circuits.

Het was vrijwel elke week voer voor discussie, omdat de coureurs er geen snars van snapten en zich irriteerden aan de uiteenlopende interpretaties en behandelingen. De nieuwe wedstrijdleiders pakken het echter heel anders aan.

Witte lijnen zijn de grens

Of in ieder geval Niels Wittich, die tijdens de Grand Prix van Bahrein de FIA-wedstrijdleider is. Hij vervangt samen met Eduardo Freitas de vertrekkende Masi, die na de GP van Abu Dhabi werd geslachtofferd. De twee zullen rouleren.

Het duo kiest voor een heldere en praktische aanpak als het aankomt op de track limits. Vorig jaar was er bijvoorbeeld nog veel ophef in Bahrein, toen Lewis Hamilton tijdens de race meermaals buiten de lijntjes kleurde, terwijl Verstappen in de slotfase wel zijn plek terug moest geven toen hij over de schreef ging en daarbij de Brit inhaalde.

Dit jaar zal dat allemaal niet meer voorkomen. In de notities staat namelijk het volgende: "De witte lijnen definiëren de grenzen van het circuit." Geen ruimte voor meerdere interpretaties, dus.

Ook interessant:

Brede grijns Red Bull zegt genoeg over titelkansen Verstappen

In de podcast van RacingNews365 bekijken we de titelkansen van Verstappen, de concurrentie van Ferrari en hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk een verrassing voor jullie! Volg hier snel de laatste aflevering!

Formule 1 GP Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

41 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Monaco 2022