Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sebastian Vettel

Vettel koestert mooie Monza-herinnering: "Wil het kunstje uit 2008 herhalen"

Sebastian Vettel kende in het verleden grote successen op het circuit van Monza, maar in een Ferrari-bolide heeft de Duitser nog nooit weten te winnen in Italië.

In 2011 en 2013 wist Sebastian Vettel de Grand Prix van Italië als Red Bull-coureur op zijn naam te schrijven. In 2008 won hij in de regen in Italië echter als coureur van het kleine Toro Rosso zijn eerste Grand Prix uit zijn carrière. Een grandioze prestatie, aangezien dat team eigenlijk geen aanspraak hoorde te maken op een overwinning. Tot op de dag van vandaag blijf het de eerste en enige overwinning van Toro Rosso in de koningsklasse van de autosport.

In zijn periode als Ferrari-coureur staat de teller qua overwinningen in Italië echter op nul. Daar hoopt de Duitser dit jaar eindelijk verandering in te kunnen brengen: "Het betekent heel veel voor mij om weer in Monza te mogen racen. In 2008 won ik hier al met een Ferrari-motor, maar helaas nog nooit in een Ferrari."

"Dit jaar is het mijn doel om dat kunstje uit 2008 te herhalen. De afgelopen jaren was Ferrari er hier, te midden van de vele Tifosi, vaak dichtbij, maar misten we dat laatste stapje om de overwinning te kunnen grijpen. Het is geen gemakkelijk circuit om de juiste set-up voor te vinden, maar als dat ons lukt en we in het goede ritme komen, dan kunnen we wel eens een mooi weekend tegemoet gaan", aldus de viervoudig wereldkampioen.

Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x