Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sebastian Vettel

Vettel kritisch op zichzelf en Ferrari: "Zowel ik als het team moeten verbeteren"

Sebastian Vettel eindigde de laatste race van het seizoen als vijfde. Teleurstellend, net als de rest van het seizoen, volgens de Duitser.

In het kampioenschap eindigt Sebastian Vettel dit seizoen op de vijfde plaats, achter teamgenoot Charles Leclerc. Het is voor het eerst sinds zijn overstap naar Ferrari dat hij over een heel seizoen is verslagen door zijn teamgenoot. De Duitser weet dan ook dat het beter moet en kan.

"Het hele seizoen is niet verlopen zoals we gehoopt hadden. De redenen daarvoor zijn overduidelijk", zo vertelt hij ten overstaande van Sky Sports na afloop van de race op het Yas Marina Circuit, zonder in te gaan op wat die redenen dan precies waren.

"Het is aan ons om lering te trekken uit dit seizoen en onze lessen te leren. Zowel als team, maar ook zeker individueel moet we beter zijn, moet ik beter zijn, want ook persoonlijk was het allesbehalve een sterk seizoen", zo klinkt Vettel realistisch. "Er waren echter veel kleine problemen die mij uiteindelijk slechter deden lijken dan ik dit seizoen was."

"Ik ben de eerste die in de spiegel kijkt en weet eerlijk gezegd wel dat ik veel beter kan. Het doel voor 2020 is dan ook om stappen vooruit te zetten. Hopelijk kunnen we met een sterk pakket voor de dag komen, zodat we met Mercedes en Red Bull kunnen vechten om de leiding", aldus de viervoudig wereldkampioen.

Formule 1 GP Abu Dhabi 2019 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

Viaplay
x
Interview Salo: "Dit is het belangrijkste verschil tussen Verstappen en Leclerc"