Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sebastian Vettel

Vettel sluit carrière af met dringende en emotionele oproep aan andere F1-coureurs

Sebastian Vettel kwam tijdens zijn laatste Grand Prix niet verder dan P9. Na afloop baalt hij een beetje, maar wil hij toch graag afsluiten met een belangrijke boodschap aan zijn collega's.

Vettel Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Aston Martin

Sebastian Vettel finishte de GP van Abu Dhabi op P10. Hij wist zo een puntje te pakken, maar aangezien hij op P9 was gestart en Lewis Hamilton uit was gevallen, had hij op meer gehoopt. Als een van de weinigen in het middenveld probeerde de Duitser een eenstopper, maar heel succesvol was deze niet.

"Je weet hoe het gaat. Het hadden wat meer punten moeten zijn, maar ik heb er van genoten", zo blikt hij terug op zijn laatste race. "Het was een wat andere voorbereiding, maar zodra de lichten uit gingen, zat ik in de race-modus."

"We hadden niet de beste strategie, dus dat was zonde. We hadden de vijfde plek kunnen pakken van Alfa Romeo in het kampioenschap, maar alsnog was het een grote dag.

Hij legt uit waarom zijn strategie niet werkte. "We besloten voor de eenstopper te gaan, maar hoe langer ik door bleef rijden, hoe verder ik terugzakte. Het was de langzamere strategie, dus als je in de auto zit geniet je er niet van als je terugzakt", lacht hij.

In de slotfase kon hij nog voor P9 gaan, maar een andere afzwaaier, Daniel Ricciardo, wist Vettel af te houden. "Aan het einde vocht ik nog met Daniel Ricciardo, maar kon net niet dichtbij genoeg komen. Het was mooi om de laatste ronden met hem te strijden en samen in de punten te finishen."

"Het was een groots weekend. Heel veel dank aan alle steun hier in Abu Dhabi, zo veel vlaggen, zo veel lachende gezichten. Ik ga dit meer missen dan ik nu denk, dat weet ik zeker."

Boodschap aan collega's

Van interviewer Jenson Button krijgt Vettel het laatste woord en een kans om nog een mooie boodschap de wereld in te slingeren. Seb richt zich daarbij vooral op zijn collega's, aan wie het nu is om rolmodellen te zijn.

"Ik voel me een beetje leeg. Ik herhaal het maar weer: de laatste twee jaar waren misschien wat minder op sportief vlak, maar heel goed en belangrijk voor mij en mijn leven", aldus Vettel, die de laatste periode van zijn carrière zijn best deed om aandacht te schenken aan misstanden en maatschappelijke onderwerpen."

Als F1-coureur is het eigenlijk je taak om voor verandering te zorgen, meent Vettel. "Ik heb veel gerealiseerd: hoe enorm bevoorrecht ik ben in deze positie als F1-coureur. Daar komen enkele verantwoordelijkheden bij kijken. Daarom hoop ik dat ik dat ook een beetje mee kan geven aan de andere coureurs, zodat zij wat goed werk kunnen verrichten en dat door kunnen zetten."

"Wij als coureurs hebben het vermogen om anderen te inspireren door de dingen die we doen en de dingen die we zeggen. Er zijn veel belangrijkere dingen dan rondjes rijden, maar daar houden wij wel van. Als we op die manier wat belangrijke normen en waarden over kunnen brengen, dan zou dat geweldig zijn."

En zo kwam er een einde aan de carrière van Vettel. Danke Seb. "De laatste jaren zijn geweldig geweest", begint hij zijn slotstuk. "Bedankt iedereen voor alle steun, alle berichten, alle brieven en alle liefde. Dat ga ik missen, maar ik heb mijn hele carrière genoten. Dankjulliewel, dankjulliewel."

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Abu Dhabi 2022 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

Viaplay

Unibet
x
Interview F1-teams komen massaal met statement na onderzoek naar Wolff