Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sebastian Vettel

Vettel stippelt pad naar mogelijke F1-comeback uit: "Hangt daar vanaf"

Na een periode van radiostilte duikt Sebastian Vettel weer steeds vaker op. Keert de Duitser terug in de Formule 1? Dan moet het gehele plaatje kloppen, stelt de hoofdpersoon in kwestie.

Vettel Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De laatste tijd wordt er veel gesproken over een mogelijke Formule 1-comeback van Sebastian Vettel. Wordt de viervoudig wereldkampioen bijvoorbeeld de opvolger van Lewis Hamilton bij Mercedes, of zijn er ook andere teams die interesse in hem hebben? Vettel bleef zelf een beetje vaag over zijn toekomst, maar vertelt in gesprek met Radio X dat hij bij een mooi aanbod het echt wel wil overwegen.

"Hoe beter de auto en het team zijn, hoe opwindender het is", zegt de Duitser. "Vooral het vooruitzicht op succes. Ik volg de sport, ik zie wat er gebeurt. Een comeback kan aantrekkelijk en interessant zijn, maar het hangt echt af van het volledige pakket. Het is een grote verbintenis, ook met alle andere verplichtingen buiten het rijden om."

Kinderen

Pas als de auto en het team bij zijn eisen passen, gaat Vettel over een comeback nadenken. "Het hangt dus van het pakket af of ik het serieus ga overwegen. Wat betreft mijn leeftijd, voel ik me nog steeds erg jong, zeker met alle coureurs die nog steeds in de sport rondhangen en grote contracten ondertekenen! Het lijkt erop dat ik nog tien jaar in de sport kan acteren, dus ik loop zeker voor op hen als het over fit blijven gaat."

Ook zijn kinderen spelen een grote rol in het uiteindelijke besluit, stelt Vettel bij Sky Sports. "Het is een beslissing die ik voor mezelf en het gezin neem. Mijn kinderen hebben al gezegd dat ze het geweldig vinden hoe het nu is. Ze zouden er niet echt achter staan als ik terugkeer, maar om eerlijk te zijn zeiden ze dat zonder het aan mij te vragen. Afhankelijk van de auto gaan we het uiteraard samen bespreken."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China