Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Vettel vindt dat Max Verstappen nog te agressief rijdt

Max Verstappen en Sebastian Vettel vonden elkaar voor het eerst dit seizoen op de baan. Een stevig gevecht bracht het Engelse publiek op de banken, maar Vettel was toch minder gecharmeerd van het verdedigingswerk van de Nederlander.

Het was een oneerlijke strijd tussen de langzamere Red Bull en de Ferrari. Met DRS wist Vettel een aantal maal een aanval in te zetten, maar Verstappen verkocht zijn huid erg duur.

Een prachtig gevecht ontspon zich, waarbij de coureurs de uitloopstroken nodig hadden tussen Stowe en Club. De Duitser was er als de kippen bij om te klagen over 'moving under braking', omdat hij vond dat de Nederlander van zijn lijn week tijdens het aanremmen voor de chicane.

Verstappen op zijn beurt kreeg een tikje van Vettel in de snelle bocht daarvoor en vroeg zich op de radio af of de Ferrari-coureur liever in een botsauto wilden rijden.

"Ik ga niet zeggen dat ik dit al verwacht had, maar we weten allemaal hoe Max rijdt. Hij wil zo hard mogelijk verdedigen, maar je moet op een bepaald moment wel op je lijn blijven," laat Vettel aan Motorsport.com weten.

"Max wordt vanzelf nog wel rustiger naarmate hij meer races heeft gereden."

De Duitser vond niet dat de zijn rivaal echt over de schreef ging en vindt een straf niet nodig. "Nee, dat is niet nodig. Max is al een stuk rustiger geworden en dat is prima. Wel kan je jezelf afvragen wat de verdedigende acties hem opleveren. We waren zoveel sneller en haalden hem in bij de pitstops."

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Honda F1 Naam Honda keert eenmalig terug in de Formule 1