Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel vindt dat Max Verstappen nog te agressief rijdt

Max Verstappen en Sebastian Vettel vonden elkaar voor het eerst dit seizoen op de baan. Een stevig gevecht bracht het Engelse publiek op de banken, maar Vettel was toch minder gecharmeerd van het verdedigingswerk van de Nederlander.

Het was een oneerlijke strijd tussen de langzamere Red Bull en de Ferrari. Met DRS wist Vettel een aantal maal een aanval in te zetten, maar Verstappen verkocht zijn huid erg duur. Een prachtig gevecht ontspon zich, waarbij de coureurs de uitloopstroken nodig hadden tussen Stowe en Club. De Duitser was er als de kippen bij om te klagen over 'moving under braking', omdat hij vond dat de Nederlander van zijn lijn week tijdens het aanremmen voor de chicane. Verstappen op zijn beurt kreeg een tikje van Vettel in de snelle bocht daarvoor en vroeg zich op de radio af of de Ferrari-coureur liever in een botsauto wilden rijden. " Ik ga niet zeggen dat ik dit al verwacht had, maar we weten allemaal hoe Max rijdt. Hij wil zo hard mogelijk verdedigen, maar je moet op een bepaald moment wel op je lijn blijven," laat Vettel aan Motorsport.com weten.

" Max wordt vanzelf nog wel rustiger naarmate hij meer races heeft gereden." De Duitser vond niet dat de zijn rivaal echt over de schreef ging en vindt een straf niet nodig. " Nee, dat is niet nodig. Max is al een stuk rustiger geworden en dat is prima. Wel kan je jezelf afvragen wat de verdedigende acties hem opleveren. We waren zoveel sneller en haalden hem in bij de pitstops."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"