Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Vettel vindt dat Max Verstappen nog te agressief rijdt

Max Verstappen en Sebastian Vettel vonden elkaar voor het eerst dit seizoen op de baan. Een stevig gevecht bracht het Engelse publiek op de banken, maar Vettel was toch minder gecharmeerd van het verdedigingswerk van de Nederlander.

Het was een oneerlijke strijd tussen de langzamere Red Bull en de Ferrari. Met DRS wist Vettel een aantal maal een aanval in te zetten, maar Verstappen verkocht zijn huid erg duur.

Een prachtig gevecht ontspon zich, waarbij de coureurs de uitloopstroken nodig hadden tussen Stowe en Club. De Duitser was er als de kippen bij om te klagen over 'moving under braking', omdat hij vond dat de Nederlander van zijn lijn week tijdens het aanremmen voor de chicane.

Verstappen op zijn beurt kreeg een tikje van Vettel in de snelle bocht daarvoor en vroeg zich op de radio af of de Ferrari-coureur liever in een botsauto wilden rijden.

"Ik ga niet zeggen dat ik dit al verwacht had, maar we weten allemaal hoe Max rijdt. Hij wil zo hard mogelijk verdedigen, maar je moet op een bepaald moment wel op je lijn blijven," laat Vettel aan Motorsport.com weten.

"Max wordt vanzelf nog wel rustiger naarmate hij meer races heeft gereden."

De Duitser vond niet dat de zijn rivaal echt over de schreef ging en vindt een straf niet nodig. "Nee, dat is niet nodig. Max is al een stuk rustiger geworden en dat is prima. Wel kan je jezelf afvragen wat de verdedigende acties hem opleveren. We waren zoveel sneller en haalden hem in bij de pitstops."

Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto