Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sebastian Vettel

Vettel zag makkelijke titelbeslisser Verstappen: "Hamilton had geen schijn van kans"

Na een gelukje in de laatste race van het Formule 1-seizoen was het klaar met de titelkansen voor Lewis Hamilton. Toen de Nederlandse fans uit hun dak gingen, wist Sebastian Vettel genoeg.

Hamilton Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

De laatste race van het Formule 1-seizoen in 2021 was er een voor in de boeken. De titelbeslissende move na de safety car kwam in de allerlaatste ronde van de GP van Abu Dhabi. Sebastian Vettel bekijkt de gebeurtenissen in de slotfase van de race en moet toegeven het niet helemaal eens te zijn hoe de FIA heeft gehandeld.

"De situatie gaf een beetje een vreemde indruk", zo trapt hij af in gesprek met BILD. Volgens de Aston Martin-coureur had de race al eerder herstart moeten worden. "Het veld achter de safety car had al veel eerder opgeruimd moeten worden. Dit liet ook na de eerste ronde ook al weten via de boordradio."

"Toen wist ik het: Max rijdt voorop"

Terwijl Vettel in het middenveld reed, vochten Max Verstappen en Lewis Hamilton het titelgevecht uit nadat de safety car naar binnen ging. Vanuit de cockpit was het voor de Duitser lastig om te weten wie het gevecht in de laatste ronde won, maar dankzij het aanwezige publiek werd dit al snel duidelijk. "In de laatste ronde zag ik de Nederlandse fans ineens springen", vervolgt Vettel.

"Toen wist ik het: Max rijdt voorop. Lewis had geen schijn van kans meer met zijn banden. Beide coureurs hadden de titel verdiend. Het is jammer voor Hamilton, want hij had een ijzersterke tweede seizoenshelft. Ik feliciteer in ieder geval beide coureurs."

Ferrari terug naar de top?

Met de nieuwe reglementen hoopt Vettel op meer gelijke kansen en inhaalacties in 2022. "De nieuwe regelgeving geeft iedereen hoop. We moeten nu wachten op volgend jaar en kijken of alles zich positief ontwikkelt." De viervoudig wereldkampioen is voorzichtig optimistisch, maar durft nog niet te stellen dat Aston Martin gelijk mee kan doen voor het kampioenschap.

Als Vettel kijkt naar de kansen van zijn voormalig werkgever, dan ziet hij daar eerder verbetering. Ferrari heeft een sterk seizoen achter de rug en finishte als 'best of the rest', wat hoop geeft voor 2022. "Mercedes en Red Bull hadden een voorsprong. Helaas zijn ze nog steeds overduidelijk superieur, maar op een gegeven moment zal Ferrari weer winnen en kampioen worden", zo sluit hij af.

Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Abu Dhabi 2021 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

Viaplay
x
Interview De twee geheime wapens die McLaren volgend seizoen in wil gaan zetten