Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Vettel zou een grote last zijn voor het Mercedes-team"

Is het na dit seizoen einde carrière voor Sebastian Vettel? Mercedes zou in ieder geval geen moeite moeten doen om hem de teamgenoot van Lewis Hamilton te maken, want dat zou eindigen in tranen, zo denkt oud-Red Bull-coureur David Coulthard.

De aankondiging van het vertrek van Sebastian Vettel bij Ferrari heeft voor een ware kettingreactie gezorgd in de Formule 1. Een van de gevolgen is dat de Duitser momenteel nog geen stoeltje heeft voor 2021. Hij wordt gelinkt aan Mercedes, waar hij zijn carrière in stijl zou willen afsluiten. Carlos Sainz neemt zijn stoeltje bij Ferrari over, wat betekent dat een eventuele overstap van Hamilton naar de Italianen van de baan is. Volgens oud-coureur David Coulthard had die overstap er ook nooit ingezeten: "Hij past niet in de cultuur van een Italiaans team. In 1996 bood Ferrari mij ook een contract aan, maar uiteindelijk voelde ik me gewoon meer comfortabel in een Brits team." "Ik wil niet respectloos zijn over de Italiaanse cultuur, maar ik denk gewoon niet dat het wat voor mij was geweest. Datzelfde denk ik over Lewis. Hij past veel beter bij Mercedes, daar ligt zijn toekomst, of hij gaat met pensioen." Een andere mogelijke toekomstig pensionado is Vettel. Volgens de Schotse oud-Red Bull-coureur zou het een grote fout zijn van Mercedes als ze de Duitser naar het team zouden halen. "In Lewis hebben ze iemand die races en titels kan winnen. Als je Sebastian naar het team zou halen omdat je denkt dat het Lewis beter maakt, dan zou dat een rare gedachte zijn. Als je kijkt naar de exceptionele prestaties van Hamilton, dan denk ik niet dat hij een viervoudig wereldkampioen, die alleen maar voor frictie zorgt, naast zich wil hebben. Vettel zou dan wel eens een grote last kunnen worden voor Mercedes" "Natuurlijk moet het team het overwegen, maar met het duo Hamilton - Bottas zou het binnenslepen van een titel het makkelijkst zijn. Alleen met twee sterke persoonlijkheden krijg je problemen in een team, dat weten we uit het verleden", aldus Coulthard in gesprek met The Daily Mail .

Volop verandering in de top van de autosport in 2021 en dat terwijl het F1-seizoen 2020 nog moet beginnen! Wat betekenen deze transfers en waar ligt de toekomst van Sebastian Vettel? Is Carlos Sainz een toekomstig wereldkampioen? Dit en meer hoor je in de F1-podcast van RacingNews365 met autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen, die hieronder te luisteren is.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'