Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Dakar

Video: Bizar ongeval tussen auto en Nederlandse truck in Dakar Rally

Tijdens de Dakar Rally gaat er geen dag voorbij zonder dat iemand ten onder gaat aan het avontuur. De laatste etappe voor de welverdiende rustdag was het de Tsjechische coureur Tomas Ourednicek die in de fout ging, in zijn Ford Ranger reed hij blindelings in het pad van een aanstormende Martin van den Brink.

Martin van den Brink Dakar Rally
Video
Naar nieuwsoverzicht © Mammoet Rallysport

De Dakar Rally is ieder jaar weer een heftige ervaring voor deelnemer en toeschouwer. Ettelijke rijders en coureurs hebben al uit de 2020-editie moeten stappen om allerlei redenen, waaronder bijvoorbeeld behoorlijke crashes. Hoewel de truck en auto uit onderstaande video hun weg nog kunnen vervolgen, was het wel degelijk een stevige botsing.

In de video is te zien hoe Tomas Ourednicek probeert een heuveltje te trotseren terwijl Nederlander Martin van der Brink in zijn Mammoet Rallysport Renault komt aanstormen. Ourednicek ziet de trucker volledig over het hoofd en rijdt vlak voor hem het parcours op, waardoor hij vol op de neus geraakt wordt.

Desondanks is er geen kwaad bloed tussen de beide heren. Na afloop van de etappe zochten de coureurs elkaar op in het bivak om elkaar daar de hand te schudden. Het team van Van den Brink hielp zelfs de gekreukelde Ford Ranger te repareren.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Horner: 'Achterbakse actie van één van onze concurrenten'