Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Video: De dag waarop Verstappen met overmacht won in Zandvoort

Max Verstappen is op Zandvoort echt niet onbekend. In 2014 won hij de hoog aangeschreven Zandvoort Masters op het circuit waar aankomend weekend in de Formule 1 wordt geracet.

Hij was pas zestien jaren jong toen Max Verstappen al als winnaar uit zijn Formule 3-bolide stapte in Zandvoort. Van begin tot einde leidde de jonge Nederlander in 2014 de Zandvoort Masters.

De 25 ronden lange race was een prooi voor Verstappen, die alleen de eerste tweehonderd meter tegenstand hoefde te dulden. In het duinencircuit liet de coureur echter niemand voorbij en kon nadat hij voor de eerste keer door de Tarzanbocht reed zijn voorsprong uitbouwen en aan de horizon verdwenen.

Hij trad op die manier in de voetsporen van zijn vader, Jos Verstappen, die in 1993 hetzelfde kunstje vertoonde op Circuit Park Zandvoort. De 24e editie was een prooi voor Verstappen junior, die net als zijn vader met de Nederlandse vlag in de hand zijn uitloopronde afwerkte.

Uitzinnig van vreugde was Verstappen destijds. "Het winnen van de Zandvoort Masters is geweldig. Ik ben dolblij! Het was een goede race op het duinencircuit en de snelheid zat er goed in. Het is schitterend om hier te winnen. Een super mooi gevoel mo voor al dat thuispubliek als eerste over de streep te komen en iedereen te zien juichen. Fantastisch!"

Check hieronder de race terug. Vooral bij de start op 17:20 is het even spannend.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Nederland 2021 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team