Video: Fittipald met spectaculaire salto over de finish bij GP Italië

06 sep. 2017 16:20 Rik Alkema 0 reacties
De Grand Prix van Italië was een spectaculaire en knotsgekke Grand Prix, waarbij het venijn duidelijk in de staart zat. Met de haven in zicht kwamen de twee Minardi-coureurs Pierluigi Martini en Christian Fittipaldi met elkaar in aanraking, waardoor Fittipaldi uiteindelijk na een salto rollend op drie wielen over de finish kwam.

Spectaculaire finish van Christian Fittipaldi tijdens GP Italië in 1993

Hoewel er vooraan ook van alles gebeurde tijdens de Grand Prix van Italië in 1993, kwam het meest spectaculaire moment uit de achterhoede. Pierluigi Martini en Christian Fittipaldi, beide van Minardi, reden met de finishvlag in zicht zeer dicht achter elkaar. Fittipaldi wilde zijn teamgenoot Martini nog voor de finishvlag inhalen, maar schatte de situatie verkeerd in. Dat zorgde ervoor dat hij werd gelanceerd door het rechter achterwiel van zijn teamgenoot.

Na een spectaculaire salto plofte de Minardi van Fittipaldi weer op het asfalt, waarna hij 'gewoon' over de finish kwam. Wonder boven wonder bleven beide coureurs ongedeerd en verloren ze geen plaatsen door hun capriolen. Punten in het klassement verdienden ze niet met hun zevende en achtste plek, maar punten voor de show kregen ze zeker!

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen