Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Romain Grosjean

Video: Grosjean ramt Sato en blesseert zijn handen

Romain Grosjean kreeg een aardig schrikmomentje te verwerken tijdens de tweede vrije training voor de IndyCar-race in St. Petersburg op zaterdag. Voordat hij het doorhad, boorde hij zijn bolide in de auto van Takuma Sato.

Het IndyCar-seizoen is weer begonnen en Romain Grosjean maakte de overstap naar het topteam van Andretti. In de straten van St. Petersburg toonde hij zich in zijn nieuwe werkomgeving direct snel. In de tweede vrije training echter kreeg hij een tegenslag te verwerken.

Terwijl Grosjean in een vliegende ronde zat, zocht een kluwen coureurs in de laatste sector van het circuit naar baanpositie. Grosjean had het snelheidsverschil te laat door en hield zijn gebruikelijke rempunt aan, met een flinke beuk tegen de achterzijde van de auto van Takuma Sato tot gevolg.

Niet ongeschonden uit de strijd

Grosjean gaf later in een interview aan dat zijn handen in tape waren verbonden, omdat hij toch wat kneuzingen overhield aan de crash. Hij gaf aan later die dag alsnog voor de poleposition te willen gaan, maar hij moest genoegen nemen met P5 in de kwalificatie, één positie voor Rinus VeeKay.

In diezelfde sessie zou ook regerend IndyCar-kampioen Alex Palou hard de muur in gaan. Later legde hij in de kwalificatie beslag op de tiende startplaats.

Bekijk beide crashes hieronder.

2 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull