Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Romain Grosjean

Video: Grosjean ramt Sato en blesseert zijn handen

Romain Grosjean kreeg een aardig schrikmomentje te verwerken tijdens de tweede vrije training voor de IndyCar-race in St. Petersburg op zaterdag. Voordat hij het doorhad, boorde hij zijn bolide in de auto van Takuma Sato.

Het IndyCar-seizoen is weer begonnen en Romain Grosjean maakte de overstap naar het topteam van Andretti. In de straten van St. Petersburg toonde hij zich in zijn nieuwe werkomgeving direct snel. In de tweede vrije training echter kreeg hij een tegenslag te verwerken.

Terwijl Grosjean in een vliegende ronde zat, zocht een kluwen coureurs in de laatste sector van het circuit naar baanpositie. Grosjean had het snelheidsverschil te laat door en hield zijn gebruikelijke rempunt aan, met een flinke beuk tegen de achterzijde van de auto van Takuma Sato tot gevolg.

Niet ongeschonden uit de strijd

Grosjean gaf later in een interview aan dat zijn handen in tape waren verbonden, omdat hij toch wat kneuzingen overhield aan de crash. Hij gaf aan later die dag alsnog voor de poleposition te willen gaan, maar hij moest genoegen nemen met P5 in de kwalificatie, één positie voor Rinus VeeKay.

In diezelfde sessie zou ook regerend IndyCar-kampioen Alex Palou hard de muur in gaan. Later legde hij in de kwalificatie beslag op de tiende startplaats.

Bekijk beide crashes hieronder.

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender

1 reactie

Viaplay
x
LIVE Slotstuk F1 wintertest 2024 met Verstappen