Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Romain Grosjean

Video: Grosjean ramt Sato en blesseert zijn handen

Romain Grosjean kreeg een aardig schrikmomentje te verwerken tijdens de tweede vrije training voor de IndyCar-race in St. Petersburg op zaterdag. Voordat hij het doorhad, boorde hij zijn bolide in de auto van Takuma Sato.

Het IndyCar-seizoen is weer begonnen en Romain Grosjean maakte de overstap naar het topteam van Andretti. In de straten van St. Petersburg toonde hij zich in zijn nieuwe werkomgeving direct snel. In de tweede vrije training echter kreeg hij een tegenslag te verwerken.

Terwijl Grosjean in een vliegende ronde zat, zocht een kluwen coureurs in de laatste sector van het circuit naar baanpositie. Grosjean had het snelheidsverschil te laat door en hield zijn gebruikelijke rempunt aan, met een flinke beuk tegen de achterzijde van de auto van Takuma Sato tot gevolg.

Niet ongeschonden uit de strijd

Grosjean gaf later in een interview aan dat zijn handen in tape waren verbonden, omdat hij toch wat kneuzingen overhield aan de crash. Hij gaf aan later die dag alsnog voor de poleposition te willen gaan, maar hij moest genoegen nemen met P5 in de kwalificatie, één positie voor Rinus VeeKay.

In diezelfde sessie zou ook regerend IndyCar-kampioen Alex Palou hard de muur in gaan. Later legde hij in de kwalificatie beslag op de tiende startplaats.

Bekijk beide crashes hieronder.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

2 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"