Video klassieker: De dag waarop de oorlog tussen Alonso en Hamilton begon

15 okt. 2017 14:38 Ruud Dimmers 0 reacties

Het Formule 1 seizoen 2007 stond in het teken van de felle strijd tussen Lewis Hamilton en Fernando Alonso. De beide McLaren-coureurs maakten elkaar het leven zuur en uiteindelijk profiteerde Kimi Raikkonen door de titel te pakken.

De eerste echte confrontatie vond plaats tijdens de kwalificatie voor de GP van Hongarije. Hamilton reed voor Alonso en liet, ondanks teamorders, de Spanjaard niet voorbij. Hierdoor ging de snelle ronde van Alonso in rook op.

Fernando toonde zijn Spaanse temperament en zette Hamilton direct op zijn plaats. Met nog twee minuten te gaan kwamen beide coureurs de pits in, waar het team ze van verse banden wilden voorzien om nog een ultieme ronde te rijden. Alonso kreeg het sein om weg te rijden, maar bleef nog tien seconden langer staan om zo Lewis dwars te zitten. Volgens Fernando omdat hij wachtte op een sein over de boordradio, terwijl de lollypop al lang omhoog was.

Hamilton kon geen vliegende ronde meer rijden en Alonso pakte de pole. Teambaas Ron Dennis was woest en de wedstrijdleiding bestrafte Alonso met een gridstraf van vijf plaatsen. Het was de eerste in een reeks incidenten. Aan het einde van 2007 verliet Alonso het team van McLaren alweer na één seizoen. De Spanjaard vond dat de teamleiding een duidelijke voorkeur voor Hamilton had.

De ruzies en onderlinge spanning zorgen er zelfs tien jaar later nog voor dat Alonso geen optie is voor het team van Mercedes, dat in 2007 de motoren leverde aan McLaren.

Bekijk hier de legendarische beelden van het incident en de reacties naderhand.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen