Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Video klassieker: De dag waarop de oorlog tussen Alonso en Hamilton begon

Het Formule 1 seizoen 2007 stond in het teken van de felle strijd tussen Lewis Hamilton en Fernando Alonso. De beide McLaren-coureurs maakten elkaar het leven zuur en uiteindelijk profiteerde Kimi Raikkonen door de titel te pakken.

De eerste echte confrontatie vond plaats tijdens de kwalificatie voor de GP van Hongarije. Hamilton reed voor Alonso en liet, ondanks teamorders, de Spanjaard niet voorbij. Hierdoor ging de snelle ronde van Alonso in rook op.

Fernando toonde zijn Spaanse temperament en zette Hamilton direct op zijn plaats. Met nog twee minuten te gaan kwamen beide coureurs de pits in, waar het team ze van verse banden wilden voorzien om nog een ultieme ronde te rijden. Alonso kreeg het sein om weg te rijden, maar bleef nog tien seconden langer staan om zo Lewis dwars te zitten. Volgens Fernando omdat hij wachtte op een sein over de boordradio, terwijl de lollypop al lang omhoog was.

Hamilton kon geen vliegende ronde meer rijden en Alonso pakte de pole. Teambaas Ron Dennis was woest en de wedstrijdleiding bestrafte Alonso met een gridstraf van vijf plaatsen. Het was de eerste in een reeks incidenten. Aan het einde van 2007 verliet Alonso het team van McLaren alweer na één seizoen. De Spanjaard vond dat de teamleiding een duidelijke voorkeur voor Hamilton had.

De ruzies en onderlinge spanning zorgen er zelfs tien jaar later nog voor dat Alonso geen optie is voor het team van Mercedes, dat in 2007 de motoren leverde aan McLaren.

Bekijk hier de legendarische beelden van het incident en de reacties naderhand.

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Fernando Alonso

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Max Waarom Verstappen geen enkele op zachte banden heeft gereden