Video klassieker: Johnny Herbert wint op de Nürburgring

05 feb. 2018 07:33 Ruud Dimmers 0 reacties

In de Formule 1 hebben we al heel wat bijzondere races gezien, maar de GP van Europa in 1999 was misschien wel de meest onvoorspelbare. De race op de Nürburgring begon onder droge omstandigheden met de meest chaotische start uit de moderne Formule 1. De lampen bleven tientallen seconden lang op rood, waardoor het halve veld een valse start maakte. De herstart werd eveneens een choas toen Pedro Diniz over de kop ging en op zijn dak landde. 

Eenmaal onderweg was het H-H Frentzen die de leiding nam in de Jordan, maar stil viel met technische problemen. Toen ook de hemelsluizen open gingen werd het een grote chaos. Coulthard, Fisichella en Ralf Schumacher leken af te stevenen op de overwinning maar door spins en pech waren zij kansloos. Drama was er ook voor Luca Badoer die in een Minardi op een vierde positie lag, maar uitviel met versnellingsbakproblemen.

Ineens lag Johnny Herbert in zijn Stewart-Ford aan de leiding. Vertrokken vanaf een veertiende positie wist hij verrassend de race te winnen. Het knotsgekke podium werd compleet gemaakt door Jarno Trulli in de Prost en Rubens Barrichello in de Stewart.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen