Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

Video-klassieker: Zanardi toont enorme veerkracht met Formule 1-comeback

Zonder benen in een Formule 1-auto rijden: het was nog nooit vertoond, totdat Alex Zanardi in 2006 een test kreeg aangeboden door het team van BMW-Sauber. De voormalig Formule 1-coureur miste toen al vijf jaar beide benen na een verschrikkelijk ongeluk en kreeg een unieke kans van de renstal.

Als er een man doorzettingsvermogen belichaamt, is het Alex Zanardi wel. De Italiaan reed vier jaar in de Formule 1, maar werd veel bekender door een gruwelijk ongeval. Toen hij tijdens een CART-race op de Lausitzring de pits verliet, ging het helemaal mis. Zanardi verloor de controle over zijn auto en schoof overdwars over de baan, waardoor Alex Tagliani zijn naamgenoot niet meer kon ontwijken. Het gevolg was een gigantische botsing, waarbij Zanardi's chassis in tweeën brak en hij zijn beide benen moest laten amputeren.

De racecarrière van de coureur leek voorbij, maar niets was minder waar. Zanardi vocht zich terug in de raceauto en op de handbike, een discipline waarin hij goud pakte op de Paralympische Spelen in 2012. Tijdens een handbike-evenement ging het eerder dit jaar weer vreselijk mis; de sporter kwam in botsing met een vrachtwagen en liep hoofdletsel op. Na lange tijd op de intensive care In Milaan doorgebracht te hebben, ligt hij nu op de verpleegafdeling van een ziekenhuis in Padua, dichter bij huis.

Terwijl de racewereld hoopt dat de coureur goed herstelt, blikken we terug op een unieke gebeurtenis in de Formule 1, die mogelijk werd gemaakt door het team van BMW-Sauber. Zij lieten Zanardi, met protheses, een F1-test doen in 2006. Een mooi gebaar van het Duitse Formule 1-team.

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender

0 reacties

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
LIVE Reacties na ijzersterke laatste testdag Verstappen