Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2023

Video: Massale startcrash in Formula Regional

Het ging goed mis bij de eerste ronde van de Formula Regional Midden-Oosten. Meer dan tien bolides waren betrokken bij een megacrash in de openingsronde.

Meer dan dertig coureurs stonden op het Kuwait Motor Town-circuit klaar om aan het raceweekend te beginnen in Koeweit, maar een zeer groot deel van deze coureurs kwam niet verder dan de tweede bocht. Het circuit kenmerkt zich door een lang stuk vol gas vanaf de start: eerst een knik naar links om vervolgens met het voetpedaal naar beneden naar bocht 2 te scheuren.

Genoeg inhaalmogelijkheden ook, vooral met de kleinere Formule-bolides. Toch ging het met soms wel vier bolides wijd in bocht 2 grandioos mis. Een stuk of tien bolides knallen op, onder of over elkaar en voor een groot deel was het direct einde race. Het duurde niet lang voordat er met de rode vlag werd gezwaaid.

Anderen, waaronder de kersverse Red Bull-junior Sebastian Montoya, hadden juist geluk. De Colombiaan startte op de achttiende positie, maar lag na de crash (die vlak voor zijn ogen plaatsvond) ineens vierde. Helaas voor hem haalde ook hij later de finish niet.

Beelden van de massacrash zijn hieronder te zien. Alle coureurs zijn ongedeerd.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Exclusief Eerst details over verrassend nieuw potentieel F1 team bekend