Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

Video: Mercedes kwam door fundamenteel designprobleem slecht voor de dag in Oostenrijk

Mercedes kwam in Oostenrijk voor het eerst dit seizoen totaal niet in het stuk voor. Met een derde plaats voor Valtteri Bottas en een vijfde plaats voor Lewis Hamilton stelde het Brits-Duitse team teleur. Andrew Shovlin, Trackside Engineering Director, legt uit welk designprobleem ten grondslag lag aan de tegenvallende prestaties op de Red Bull Ring.

Video
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De Grand Prix van Oostenrijk bleek niet op het lijf van Mercedes geschreven. Tijdens de vrije trainingen verliep het al totaal niet vlekkeloos voor de Brits-Duitse renstal; Valtteri Bottas crashte namelijk hard en Lewis Hamilton schreef meerdere voorvleugels af.

Het was bovendien pas de tweede keer dit seizoen dat er geen Silver Arrow op poleposition stond. Charles Leclerc troefde Lewis Hamilton af en Max Verstappen wist zich voor Valtteri Bottas als derde te kwalificeren. Hamilton werd na afloop van de kwalificatie zelfs nog drie plekken teruggezet voor het blokkeren van Raikkonen.

Andrew Shovlin bespreekt in de YouTube-serie Pure Pitwall waarom Hamilton en Bottas er ook tijdens de race niet aan te pas kwamen. De W10-bolide kent blijkbaar een fundamentele zwakte. In warme omstandigheden, zoals in Oostenrijk, waar het tijdens de race ruim 35 graden was, kan de Mercedes-motor namelijk geen volledige ronde op volle toeren draaien, omdat het design van de bolide ervoor zorgt dat er koelingsproblemen ontstaan.

Check de beelden hieronder voor de volledige uitleg van de Mercedes-problemen.

0 reacties

    Marko Formule 1-baas maakt vertrek officieel