Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Video: Mercedes legt dramatische pitstop Hamilton uit

Een zeldzaam tafereel tijdens de afgelopen Grand Prix in Hockenheim: Mercedes maakte een potje van de pitstop die Lewis Hamilton plots moest maken. Dat vraagt om een goede verklaring.

Hamilton schade duitsland
Video
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

In de video-analyse van de Grand Prix van Duitsland legt Andrew Shovlin, trackside engineering director van Mercedes' F1-team, uit wat er mis ging toen Lewis Hamilton plots naar binnenkwam halverwege de verregende race.

"Er was zoveel chaos toen Lewis binnenkwam, terwijl we in de pitstraat klaarstonden voor Valtteri Bottas - die juist besloot door te rijden. Tegelijkertijd was Lewis van de baan gegaan, tegen de wand belandt en had zijn auto een kapotte voorvleugel. Het duurt even voordat de monteurs de andere banden paraat hebben", legt Shovlin uit.

"Door de kapotte neus konden we de auto niet met de reguliere krik optillen, dus hadden we andere apparatuur nodig. Dat oogde rommelig. Bovendien moesten we van zachte banden naar intermediates en dat communiceren richting de monteurs in die chaos is moeilijk. We weten dat het er niet fraai uitzag, maar de mannen hebben nog best goed werk geleverd - de juiste auto kreeg de juiste banden mee!"

"Dat soort situaties zijn erg moeilijk en je kunt er niet op oefenen. Maar het toont in welk opzicht we in de toekomst sterker moeten zijn", besluit de Brit.

Mis niets van het F1-seizoen 2024 en download de F1-kalender eenvoudig voor jouw smartphone of PC.

Download de F1-kalender

Praat mee!

Viaplay
x
LIVE Reacties na zeer dominante zege Verstappen in Bahrein