Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Video: Mercedes legt dramatische pitstop Hamilton uit

Een zeldzaam tafereel tijdens de afgelopen Grand Prix in Hockenheim: Mercedes maakte een potje van de pitstop die Lewis Hamilton plots moest maken. Dat vraagt om een goede verklaring.

Hamilton schade duitsland
Video
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

In de video-analyse van de Grand Prix van Duitsland legt Andrew Shovlin, trackside engineering director van Mercedes' F1-team, uit wat er mis ging toen Lewis Hamilton plots naar binnenkwam halverwege de verregende race.

"Er was zoveel chaos toen Lewis binnenkwam, terwijl we in de pitstraat klaarstonden voor Valtteri Bottas - die juist besloot door te rijden. Tegelijkertijd was Lewis van de baan gegaan, tegen de wand belandt en had zijn auto een kapotte voorvleugel. Het duurt even voordat de monteurs de andere banden paraat hebben", legt Shovlin uit.

"Door de kapotte neus konden we de auto niet met de reguliere krik optillen, dus hadden we andere apparatuur nodig. Dat oogde rommelig. Bovendien moesten we van zachte banden naar intermediates en dat communiceren richting de monteurs in die chaos is moeilijk. We weten dat het er niet fraai uitzag, maar de mannen hebben nog best goed werk geleverd - de juiste auto kreeg de juiste banden mee!"

"Dat soort situaties zijn erg moeilijk en je kunt er niet op oefenen. Maar het toont in welk opzicht we in de toekomst sterker moeten zijn", besluit de Brit.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

5 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull trekt 19-jarig supertalent aan als F1-reservecoureur