Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Video: Nederlands studententeam hoopt op toekomstige strijd met Ferrari

Na afloop van de E-Prix in Berlijn bracht deze website een bezoek aan het Shell Technology Center in Hamburg. Daar liet het energiebedrijf zien hoe men investeert in de groene toekomst en daar levert het Nederlandse studententeam van de TU uit Delft een grote bijdrage aan.

In de Formule E laat men zien hoe elektrische wagens een grote betekenis spelen in de huidige en toekomstige auto's waarmee mensen hun dagelijkse ritjes maken. Energiebedrijf Shell is sponsor van het Formule E-team van Nissan en probeert met het team bijvoorbeeld de speciale smeermiddelen die gemaakt moeten worden voor elektrische motoren, te verbeteren. Tijdens het bezoek van RacingNews365 aan het Shell Technology Centre in Hamburg, sprak de website hierover met Tommaso Volpe, managing director van het FE-team van Nissan.

Naast elektrische motoren, maken ook de wagens die rijden op waterstof een snelle ontwikkeling door. Dit komt mede door het studententeam van de Technische Universiteit uit Delft. In de afgelopen jaren werkte men in Delft aan de Forze IX-bolide, waarmee men een topsnelheid van 300 kilometer kan halen. Met deze bolide wil men in 2023 de strijd aan gaan met merken als Porsche, Ferrari en Lamborighini. De ultieme droom van het team zou dan ook het winnen van de 24 uur van Le Mans zijn.

In de onderstaande video spreken Volpe en Coen Tonnaer (teammanager Forze Hydrogen Electric Racing Team Delft) zich uit over de toekomst van het racen en hun ambities op de korte termijn.

Formule E-nieuws RN365 Nieuwsdossier

1 reactie

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez