Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Video: Nederlands studententeam hoopt op toekomstige strijd met Ferrari

Na afloop van de E-Prix in Berlijn bracht deze website een bezoek aan het Shell Technology Center in Hamburg. Daar liet het energiebedrijf zien hoe men investeert in de groene toekomst en daar levert het Nederlandse studententeam van de TU uit Delft een grote bijdrage aan.

In de Formule E laat men zien hoe elektrische wagens een grote betekenis spelen in de huidige en toekomstige auto's waarmee mensen hun dagelijkse ritjes maken. Energiebedrijf Shell is sponsor van het Formule E-team van Nissan en probeert met het team bijvoorbeeld de speciale smeermiddelen die gemaakt moeten worden voor elektrische motoren, te verbeteren. Tijdens het bezoek van RacingNews365 aan het Shell Technology Centre in Hamburg, sprak de website hierover met Tommaso Volpe, managing director van het FE-team van Nissan.

Naast elektrische motoren, maken ook de wagens die rijden op waterstof een snelle ontwikkeling door. Dit komt mede door het studententeam van de Technische Universiteit uit Delft. In de afgelopen jaren werkte men in Delft aan de Forze IX-bolide, waarmee men een topsnelheid van 300 kilometer kan halen. Met deze bolide wil men in 2023 de strijd aan gaan met merken als Porsche, Ferrari en Lamborighini. De ultieme droom van het team zou dan ook het winnen van de 24 uur van Le Mans zijn.

In de onderstaande video spreken Volpe en Coen Tonnaer (teammanager Forze Hydrogen Electric Racing Team Delft) zich uit over de toekomst van het racen en hun ambities op de korte termijn.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

Formule E-nieuws RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Nieuwe trainer Verstappen Bekende naam komt over van grote concurrent