Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Video: Nederlands studententeam hoopt op toekomstige strijd met Ferrari

Na afloop van de E-Prix in Berlijn bracht deze website een bezoek aan het Shell Technology Center in Hamburg. Daar liet het energiebedrijf zien hoe men investeert in de groene toekomst en daar levert het Nederlandse studententeam van de TU uit Delft een grote bijdrage aan.

In de Formule E laat men zien hoe elektrische wagens een grote betekenis spelen in de huidige en toekomstige auto's waarmee mensen hun dagelijkse ritjes maken. Energiebedrijf Shell is sponsor van het Formule E-team van Nissan en probeert met het team bijvoorbeeld de speciale smeermiddelen die gemaakt moeten worden voor elektrische motoren, te verbeteren. Tijdens het bezoek van RacingNews365 aan het Shell Technology Centre in Hamburg, sprak de website hierover met Tommaso Volpe, managing director van het FE-team van Nissan.

Naast elektrische motoren, maken ook de wagens die rijden op waterstof een snelle ontwikkeling door. Dit komt mede door het studententeam van de Technische Universiteit uit Delft. In de afgelopen jaren werkte men in Delft aan de Forze IX-bolide, waarmee men een topsnelheid van 300 kilometer kan halen. Met deze bolide wil men in 2023 de strijd aan gaan met merken als Porsche, Ferrari en Lamborighini. De ultieme droom van het team zou dan ook het winnen van de 24 uur van Le Mans zijn.

In de onderstaande video spreken Volpe en Coen Tonnaer (teammanager Forze Hydrogen Electric Racing Team Delft) zich uit over de toekomst van het racen en hun ambities op de korte termijn.

Mis niets van het F1-seizoen 2023 en zet de F1-kalender eenvoudig op jouw smartphone of PC

Download nu de F1-kalender

Formule E-nieuws RN365 Nieuwsdossier

1 reactie

RN365 Special
'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'

De RB19 van Max Verstappen en Sergio Perez wordt op 3 februari onthuld. Red Bull heeft deze winter niet stilgezeten en de nieuwe bolide zal een maximale evolutie zijn van de RB18 waarmee Verstappen vorig jaar kampioen werd, zo schrijft onze technisch F1-analist Paolo Filisetti.

Lees meer
Viaplay
x
Foto's Dit is de nieuwe Williams-bolide uit alle hoeken